Σταθάκης: “Και οι τρεις δηλώσεις μου είναι απόλυτα πλήρεις”

87

Στο μικροσκόπιο της Επιτροπής «Πόθεν Έσχες» που θα συνεδριάσει τηνερχόμενη εβδομάδα μεταφέρεται τώρα το ενδιαφέρον, μετά τις διευκρινίσεις για την υπόθεση των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, το περίφημο «πόθεν έσχες», που έδωσε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Το μέλος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης που φέρονταν να είναι ο υπουργός που είχε αποκρύψει ποσό ενός εκατ. ευρώ από τη δήλωση της περιουσιακής του κατάστασης, έδωσε  με γραπτή ανακοίνωση λεπτομέρειες για την υπόθεση αυτή.

Ο Γιώργος Σταθάκης σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο απέρριψε ότι απέκρυψε στοιχεία από τις δηλώσεις πόθεν έσχες, ανέφερε, ωστόσο, ότι η δήλωση του 2012 ήταν ατελής. Ο υπουργός Οικονομίας σημείωσε ότι οι δηλώσεις του ήταν απόλυτα πλήρεις, χωρίς να αποκρύβεται κάποιο στοιχείο και εξήγησε γιατί το 2015 έκανε συμπληρωματική δήλωση για το πόθεν έσχες του 2012.

Διαβάστε επίσης:  Αύριο η δίκη των τριών για την επίθεση σε βάρος του Γ. Μπουτάρη

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «τον Ιούνιο του 2012 εκλέχθηκα βουλευτής και υπέβαλα δήλωση πόθεν έσχες τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Η δήλωση αυτή ήταν πρώιμη και πιθανόν ατελής. Αντίθετα, η δήλωση που υπέβαλα τον Σεπτέμβριο του 2013 ήταν πλήρης και περιελάμβανε όλα τα απαιτούμενα συμπληρωματικά στοιχεία μαζί με το επίμαχο ποσό. Το ίδιο πλήρης ήταν και η δήλωση πόθεν έσχες που υπέβαλα το 2014».

Διευκρίνισε, δε πως αν και το θέμα είχε λυθεί με τις δύο δηλώσεις, «με την ανάληψη των υπουργικών καθηκόντων μου θεώρησα σκόπιμο, και κατά πλεονασμό, να καταθέσω συμπληρωματική δήλωση τον Μάρτιο του 2015 που αφορά αποκλειστικά αυτήν του 2012 και απλώς επαναλαμβάνει τα στοιχεία που έχω καταθέσει ήδη από το 2013».