Στα χέρια της αστυνομίας σπείρα που ξάφριζε σπίτια και καταστήματα στη Δ. Αττική

135

Ο φόβος και ο τρόμος της Δυτικής Αττικής είχε γίνει η πολυμελής εγκληματική ομάδα που εξαρθρώθηκε από την αστυνομία. Τα μέλη της, όλοι Ρομά ηλικίας , ηλικίας 22, 26, 37, 42 και 53 ετών  διέπρατταν ληστείες και διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα έχοντας αποκομίσει χρήματα που ξεπερνούσε τα 300.000 ευρώ.

Οι συλλήψεις έγιναν στον καταυλισμό του Βλυχού Μεγάρων, ενώ αναζητούνται άλλα επτά άτομα – συνεργοί τους. Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες κλοπές και ληστείες και παράνομη οπλοκατοχή.

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας παρακολουθούσαν σπίτια  και καταστήματα και το βράδυ, ώρες που έκριναν ότι οι ένοικοι απουσίαζαν, έμπαιναν παραβιάζοντας την πόρτα ή κάποιο παράθυρο. Στις περιπτώσεις που οι ένοικοι βρίσκονταν μέσα, τους έδεναν και τους φίμωναν και στη συνέχεια, αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή, διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές και οικιακό εξοπλισμό. Από την μέχρι στιγμής έρευνα διαπιστώθηκε ότι η σπείρα έχει διαπράξει 16 ληστείες και 71 κλοπές.

Διαβάστε επίσης:  Φθιώτιδα: Πρώτα ερωτεύτηκε, μετά ξυρίστηκε και πέταξε τα... ράσα

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη συμμετοχή τους και σε άλλα αδικήματα.