Στην Αθήνα αύριο και μεθαύριο ο Μοσκοβισί

150

Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα, την Τετάρτη και την Πέμπτη, θα πραγματοποιήσει ο ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για τις Οικονομικές και Δημοσιονομικές Υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί.

Στη διάρκεια της παραμονής του θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Όπως αναφέρει σε tweet ο κ. Μοσκοβισί, θα έχει συνάντηση με «τις ελληνικές Αρχές». Συμπληρώνει ότι η Κομισιόν συνεργάζεται με την Ελλάδα για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

Σε συνέντευξή του στην Wall Street Journal, ο κ. Μοσκοβισί εξέφρασε αισιοδοξία ότι η κορύφωση της ελληνικής κρίσης βρίσκεται πίσω μας, ενώ επανέλαβε ότι η συζήτηση για ελάφρυνση του χρέους μπορεί να αρχίσει μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, έως το τέλος Νοεμβρίου.

Ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι «δεν υπάρχει διάθεση για κούρεμα», αλλά οι χώρες της Ευρωζώνης είναι έτοιμες να εξετάσουν ανασχεδιασμό του χρέους, που θα διασφάλιζε και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

Διαβάστε επίσης:  Τσακαλώτος: Η συζήτηση για το χρέος συνεχίζεται και έχει σχεδόν καταλήξει

Aργότερα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο γάλλος αξιωματούχος επισήμανε την ανάγκη πίστης εφαρμογής όσων έχουν συμφωνηθεί ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές.

Ως προς τις σχέσεις της Επιτροπής με την κυβέρνηση, ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε ότι χαρακτηρίζονται στην παρούσα φάση από εμπιστοσύνη και υπευθυνότητα.

Υπενθύμισε ότι η πρώτη αξιολόγηση πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Νοεμβρίου, ενώ υπογράμμισε επίσης την ανάγκη προώθησης των μεταρρυθμίσεων τις οποίες έχει δεσμευτεί ότι θα υλοποιήσει η Ελλάδα.

Για το ΔΝΤ και τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, δήλωσε πως θα συνεχιστεί, αφού αποτελεί εγγύηση ασφάλειας για την Ευρωζώνη.