Στην Αλεξανδρούπολη συνέλαβαν ύποπτη τζιχαντίστρια

98
αστυνομία, ενημερωτική εκστρατεία, επισκέπτες, Αθήνα,

Στο τελωνείο των Κήπων, κατά τον έλεγχο του διαβατηρίου της, διακόπηκε προσωρινά το ταξίδι προς τη Συρία της συζύγου του Αιγύπτιου επιχειρηματία, η οποία έχοντας μαζί το τετράχρονο παιδί της σχεδίαζε, κατά δήλωσή της, να ενταχθεί στις γραμμές του Ισλαμικού Κράτους.

Εκεί κατά τον έλεγχο του ελβετικού διαβατηρίου της – η ίδια έχει και αιγυπτιακή υπηκοότητα – διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της είχε σχηματιστεί, προ διμήνου στην Αίγυπτο, δικογραφία για αρπαγή ανηλίκου. Μητέρα και ανήλικο παιδί μεταφέρθηκαν αρχικά στο αστυνομικό τμήμα Φερρών, ενώ ενημερώθηκαν εκτός από την Ιντερπόλ διά της διπλωματικής οδού οι πρεσβείες της Αιγύπτου και της Ελβετίας, όπως και ο σύζυγός της στην Αίγυπτο, ο οποίος κατάφθασε στην Αλεξανδρούπολη.

Ανακρινόμενη φέρεται να είπε αρχικά στους αστυνομικούς ότι θα πήγαινε στη Συρία για να ενταχθεί στο ISIS, όπου σκόπευε να φέρει στον κόσμο και άλλα παιδιά για να γίνουν «στρατιώτες του Αλλάχ». Αργότερα όμως στο δικαστήριο, όπου ο σύζυγός της κατέθεσε πως σχεδίαζε από καιρό να φύγει με το παιδί τους στη Συρία για να πολεμήσει μέσα από τις γραμμές του Ισλαμικού Κράτους, το αρνήθηκε. Ωστόσο, το δικαστήριο αποφάσισε να δώσει την επιμέλεια του τετράχρονου στον πατέρα, ο οποίος το πήρε και έφυγε στην Αίγυπτο. Η ίδια δήλωσε πως θα συνεχίσει το ταξίδι της προς την Τουρκία χωρίς να ξεκαθαρίσει εάν θα φτάσει στη Συρία.

Διαβάστε επίσης:  Κέρκυρα: Νεκρός βρέθηκε 31χρονος τουρίστας

Με δεδομένο πάντως ότι είχε παρέλθει το αυτόφωρο-η δικογραφία για αρπαγή ανηλίκου είχε σχηματιστεί προ διμήνου-δεν φυλακίστηκε και έτσι είναι ελεύθερη να αποφασίσει για το τι θα κάνει. Προς το παρόν πάντως παραμένει «καθηλωμένη» στον μεθοριακό σταθμό των Κήπων στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Τέλος, όπως είπε, έφτασε στην Κρήτη με άλλους μετανάστες με ένα παλιό καράβι και απ’ εκεί προωθήθηκε χωρίς προβλήματα λόγω του ελβετικού διαβατηρίου στον Έβρο.