Στην Γερμανία η αστυνομία εντόπισε 16 για επιθέσεις εναντίον γυναικών την παραμονής της Πρωτοχρονιάς

105
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Τρεις τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχει εντοπίσει “δεκάξι υπόπτους”, ενώ 121 μηνύσεις έχουν υποβληθεί μετά τις δεκάδες επιθέσεις εναντίον γυναικών που σημειώθηκαν τη νύχτα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στην Κολονία (δυτική Γερμανία) και συγκλόνισαν βαθιά τη Γερμανία.

“Η ομάδα έρευνας ‘Πρωτοχρονιά’”, στην οποία εργάζονται 80 αστυνομικοί, “ταυτοποίησε 16 νεαρούς άνδρες (…) οι περισσότεροι με καταγωγή από τη βόρεια Αφρική”, που “μπορεί” να ενέχονται στα γεγονότα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η τοπική αστυνομία, η οποία αντίθετα δεν κάνει λόγο για συλλήψεις.

Η αστυνομία θα προχωρήσει στην εξέταση των εικόνων από τις κάμερες ασφαλείας και των καταθέσεων αυτοπτών μαρτύρων για να καθορίσει τον βαθμό εμπλοκής αυτών των ανδρών, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η αστυνομία αναφέρει προς το παρόν ότι έχει καταγράψει 121 μηνύσεις. “Σε περίπου το ένα τρίτο των περιπτώσεων, πρόκειται για αδικήματα σεξουαλικού χαρακτήρα (…) Στις άλλες περιπτώσεις, διεξάγονται έρευνες για πρόκληση τραυμάτων ή κλοπές”, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Διαβάστε επίσης:  Σερβία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κορονοϊού το Βελιγράδι

Η γερμανική εφημερίδα Bild και η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel αναφέρονται σήμερα σ’ ένα έγγραφο της αστυνομίας, το οποίο συντάχθηκε στις 4 Ιανουαρίου, δηλαδή τρεις ημέρες μετά τα γεγονότα, και περιγράφει το “χάος” της βραδιάς του ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς στην Κολονία, ενώ η αστυνομία έχει κατηγορηθεί για αμέλεια.
Ο συντάκτης του εγγράφου, ένα στέλεχος της αστυνομίας, γράφει πως “γυναίκες που έκλαιγαν ανέφεραν σεξουαλικές επιθέσεις” και ότι “θύματα και μάρτυρες απειλήθηκαν”.

“Αστυνομικοί και περαστικοί κατάφεραν να εμποδίσουν βιασμούς” και “γυναίκες, συνοδευόμενες ή μη, υπέστησαν απερίγραπτη επίμονη παρενόχληση”, συνεχίζει.

Η αστυνομία “δεν μπόρεσε να ελέγξει το σύνολο των γεγονότων, επιθέσεων, αδικημάτων … επειδή σημειώθηκαν υπερβολικά πολλά ταυτόχρονα”, συνοψίζει ακόμη ο αξιωματικός.

Η βραδιά στιγματίσθηκε επίσης από ρίψη πυροτεχνημάτων εναντίον του πλήθους που είχε συγκεντρωθεί στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με την έκθεση, η ενέργεια αυτή θα μπορούσε να προκαλέσει “θανάτους”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ