Στην κυκλοφορία παραδόθηκε η τοξωτή γέφυρα Τσακώνας

103

Στην κυκλοφορία παραδόθηκε σήμερα η τοξωτή γέφυρα της Τσακώνας μήκους 390 μέτρων και προϋπολογισμού 22,85 εκατ. ευρώ που βρίσκεται στα όρια των νομών Μεσσηνίας – Αρκαδίας.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υποδομών, με το έργο αυτό ολοκληρώνεται ο αυτοκινητόδρομος Τρίπολης-Καλαμάτας.

Η παράδοση στην κυκλοφορία της γέφυρας είναι αποτέλεσμα των «εντατικών και επίπονων προσπαθειών, αλλά και της μέριμνας της κυβέρνησης και του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη που βρήκε το έργο σταματημένο» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προγραμματιστεί να λάβει χώρα τελετή εγκαινίων της γέφυρας παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Ωστόσο, τα μπλόκα των αγροτών ματαίωσαν τα αρχικά σχέδια.

Διαβάστε επίσης:  Έκλεψαν 150.000 ευρώ από ηλικιωμένη στη Βουλιαγμένη

Η κατασκευή της τοξωτής γέφυρας στην πολύπαθη περιοχή της Τσακώνας ξεκίνησε το 2008, κόστισε συνολικά περί τα 22 εκατ. ευρώ κι έχει μήκος 390 μέτρα. 260 μέτρα από τον ένα αρμό του τόξου στον άλλο και ύψος τόξου 45 μέτρα, στο πιο ψηλό του σημείο, από το οδόστρωμα. Είναι δε επιβλητική και εμφανής από τις μεγάλες οδικές αρτηρίες της Δυτικής Μεσσηνίας.