Στη Λέσβο η διάσημη ηθοποιός Σούζαν Σαράντον για να βοηθήσει πρόσφυγες

306

Τη Λέσβο επισκέπτεται η γνωστή ηθοποιός και ακτιβίστρια Σούζαν Σαράντον, η οποία δεν θα μπορούσε να μπορούσε να μείνει ασυγκίνητη από το δράμα των προσφύγων και των μεταναστών που φτάνουν καθημερινά στα ελληνικά νησί.

Η γνωστή ηθοποιός και σκηνοθέτης ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter μια φωτογραφία από το αεροπλάνο που τη μετέφερε στη Μυτιλήνη.

2

3«Οδεύω προς τη Λέσβο» έγραψε λιτά η Σαράντον, «πιστή» στον πάντα διακριτικό τρόπο με τον οποίο παρουσιάζει το φιλανθρωπικό της έργο. Το σχόλιο αυτό συνόδευε μια φωτογραφία της έλικας του αεροπλάνου που την μετέφερε στο ελληνικό νησί. Η ηθοποιός περπάτησε στην περιοχή ανάμεσα από την Εφταλού προς τη Σκάλα Συκαμνιάς, συζήτησε με εθελοντές και μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

Το πρόγραμμα της λαμπερής ηθοποιού  στη Λέσβο τις επόμενες μέρες παραμένει άγνωστο.
Η ηθοποιός είναι γνωστή για την εν γένει κοινωνική της δράση ακόμα και για τις δημόσιες της παρεμβάσεις σε θέματα που συχνά σοκάρουν τους συντηρητικούς κύκλους της αμερικάνικης κοινωνίας.

H απόφαση της Σαράντον να συμμετάσχει σε αντιπολεμική διαδήλωση είχε σοκάρει τις ΗΠΑ
Το 2007 μαζί με τον Τιμ Ρόμπινς και την Τζέιν Φόντα συμμετείχε στην αντιπολεμική συγκέντρωση στην Ουάσιγκτον υποστηρίζοντας την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από το Ιράκ.

Διαβάστε επίσης:  Εορτολόγιο:Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Στη Λέσβο η Σούζαν Σαράντον

Η ακτιβιστική δράση της βραβευμένης με Όσκαρ ηθοποιού ξεκίνησε τη δεκαετία του ’80, όταν συμμετείχε σε αντιπροσωπεία της MADRE που ταξίδεψε στη Νικαράγουα για να διεκδικήσει κοινωνική, περιβαλλοντική και οικονομική δικαιοσύνη για όλους τους κατοίκους.

Το 1995, η Σαράντον ήταν μια από τις ηθοποιούς που μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο οι ταινίες του Χόλιγουντ απεικονίζουν την ομοφυλοφιλία –μια κίνηση που εκείνη την εποχή θεωρήθηκε ιδιαίτερα τολμηρή. Μόλις τέσσερα χρόνια αργότερα διορίστηκε ως Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Unicef.

«Είμαι πολύ υπερήφανη που μπορώ να βοηθήσω ώστε ο κόσμος να εστιάσει την προσοχή του στο ιδιαίτερα πραγματικό και δραματικό πρόβλημα της πείνας, της ανασφάλειας και της ακραίας φτώχειας» δήλωσε η ίδια η ηθοποιός το 2010, όταν διορίστηκε ως Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Διεθνούς Οργάνωσης Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών.

Τον Μάιο του 2015, η Σαράντον λάνσαρε διαδικτυακή καμπάνια για να συγκεντρώσει χρήματα για τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ Deep Run, η ιστορία ενός φτωχού έφηβου από τη Βόρεια Καρολίνα που υποβάλλεται σε επέμβαση αλλαγής φύλου.