Στη ΝΔ, τσακώνονται ακόμη και για τους χειριστές των υπολογιστών

261
ΝΔ, εμπαίζει, ένστολους, ΕΛ.ΑΣ.,

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις εκλογές στη ΝΔ με η ατμόσφαιρα που επικρατεί μεταξύ των υποψηφίων στο παρασκήνιο είναι ιδιαιτέρως τεταμένη. Τα περισσότερα τερματικά (tablets) βρίσκονται στις νομαρχιακές επιτροπές της ΝΔ, προκειμένου την Κυριακή να γίνει η πρώτη πρόβα, κυρίως στα αστικά κέντρα της χώρας.

Το εκρηκτικό κλίμα επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι αρκετές ΝΟΔΕ έχουν στείλει επιστολές στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στις οποίες διαμαρτύρονται για τα πρόσωπα τα οποία επελέγησαν να εκπαιδευτούν από την εταιρεία, προκειμένου να είναι οι χειριστές των tablets στις 20 Δεκεμβρίου.

Οι «γαλάζιες» νομαρχιακές οργανώσεις υποστηρίζουν πως άλλα άτομα είχαν προτείνει και άλλα είδαν τελικά να παίρνουν την συγκεκριμένη θέση. Η καχυποψία μεταξύ των υποψηφίων είναι τόσο έντονη που αρκούν ορισμένες αλλαγές ακόμα και σε αυτές τις θέσεις προκειμένου να δημιουργηθούν εντάσεις και αντιπαραθέσεις. Επίσης, αξίζει να τονίσουμε πως όσοι εργαστούν ως χειριστές των υπολογιστών την ημέρα των εκλογών θα πάρουν από 50 ευρώ.

Σύμφωνα με την «Αγορά» που κυκλοφορεί σήμερα, επιστολή έστειλε και ο πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιώτακης στους βουλευτές και τους ευρωβουλευτές του κόμματος, από τους οποίους ζητά να διαθέσουν τους υπαλλήλους που έχουν για τις εσωκομματικές εκλογές.

Διαβάστε επίσης:  Έχει το θράσος και μιλάει - Κατρούγκαλος: Αυτό που εσείς αποκαλείτε πετσόκομμα, εγώ το θεωρώ κοινωνική δικαιοσύνη!

Η ΝΟΔΕ Σερρών αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σε περίπτωση που η λίστα των χειριστών Η/Υ δεν επανέλθει στην μορφή που σας έχουμε αποστείλει με e-mail, η παρατυπία που διαπράξατε θα διαρρεύσει στα τοπικά ΜΜΕ, ενώ ευρέως γνωστό θα γίνει και το γεγονός ότι με δόλο – όπως έχουμε την πεποίθηση ότι συμβαίνει – ορίζονται οι χειριστές Η/Υ προκειμένου τα αποτελέσματα των εκλογών να δρομολογηθούν προς πολύ συγκεκριμένες κατευθύνσεις».

Η ΝΟΔΕ Καβάλας τονίζει: «Η εκλογική διαδικασία της 20ης Δεκεμβρίου καθίσταται προβληματική λόγω της έμπνευσης – αγνώστων μέχρι στιγμής – στελεχών της κεντρικής διοίκησης του κόμματος μας να μοιράσουν τα τερματικά “tablets” σε πρόσωπα άγνωστα στον κομματικό μας μηχανισμό.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η επιστολή της ΝΟΔΕ Λέσβου: «Σας έστειλα χειριστές Η/Υ ανά κάλπη, για τις θέσεις που γνώριζα (15 Η/Υ), μαζί με αναπληρωματικά άτομα, περιμένοντας από εσάς να γίνει επιβεβαίωση και να έχω ενημέρωση για τυχόν προβλήματα. Αντί αυτού πληροφορήθηκα τυχαία, ότι η μηχανογράφηση του κόμματος, μόνη της και χωρίς να ενημερώσει τη ΝΟΔΕ, πραγματοποιεί αυθαίρετες αλλαγές τόσο στις θέσεις που θα πάει κάθε χειριστής, όσο και σε ονόματα χειριστών.»