ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ηθοποιοί, γιατροί, δικηγόροι και επιχειρηματίες για «κρυφές» καταθέσεις στο εξωτερικό

134
Ελλάδα, Περιουσιολόγιο,

Πολλοί ηθοποιοί, μεγαλογιατροί, δικηγόροι και επιχειρηματίες, αναμένεται να… παρελάσουν τις επόμενες ημέρες από το γραφείο του Εισαγγελέα, για να δώσουν εξηγήσεις προκειμένου να δικαιολογήσουν τις καταθέσεις που διατηρούσαν σε τράπεζες του εξωτερικού και τις οποίες φέρονται να μην έχουν δηλώσει στην εφορία.

Τα ονόματά τους, εμπεριέχονται στη λίστα Ρηνανίας – Βεστφαλίας που απέστειλαν πρόσφατα οι γερμανικές αρχές στη χώρα μας. Η εν λόγω λίστα,  περιέχει συνολικά 10.500 ονόματα καταθετών  στην ελβετική τράπεζα UBS, ενώ πολλοί από αυτούς έχουν εντοπιστεί με καταθέσεις και σε άλλες λίστες, όπως εκείνη της Λαγκάρντ ή των εμβασμάτων του εξωτερικού.

Να σημειωθεί ότι από τα στοιχεία που βρήκαν οι εισαγγελείς κατά την έφοδο στα γραφεία της UBS τον περασμένο Δεκέμβριο έχουν ταυτοποιηθεί περισσότερα από 250 άτομα.

Διαβάστε επίσης:  ΠΑΡΙΣΙ: Άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι στο πλήθος - Νεκρός ο δράστης, τέσσερις τραυματίες

Στο πλαίσιο των ερευνών για φοροδιαφυγή και τον εντοπισμό μαύρου χρήματος, με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται η έλευση στη χώρα μας το προσεχές Σάββατο του υπουργού Οικονομικών του κρατιδίου της Ρηνανίας ο οποίος θα υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τις ελληνικές αρχές για την πάταξη της φοροδιαφυγής ενώ από γερμανικής πλευρά θα προσφερθεί και βοήθεια με την μορφή τεχνογνωσίας.