Στον επόμενο τόνο η ώρα θα είναι… 30 λεπτά πίσω

111

Tη δική της ζώνη ώρας καθιερώνει η Βόρειος Κορέα η οποία  ανακοίνωσε πως δεν είναι πια διατεθειμένη να ανήκει στην ίδια ζώνη με τους δύο μεγάλους εχθρούς της, τη Νότιο Κορέα και την Ιαπωνία. Έτσι η Πιονγιάνγκ αψηφώντας τις διεθνείς πρακτικές, από την επόμενη εβδομάδα επιβάλλει να γυρίσουν τα ρολόγια πίσω κατά 30 λεπτά.

Μέχρι σήμερα, η Ιαπωνία, η Βόρειος και η Νότιος Κορέα βρίσκονται στην ίδια ζώνη ώρας, εννέα ώρες μπροστά από την ώρα Γκρίνουϊτς, η οποία καθιερώθηκε την εποχή που η ενωμένη τότε Κορέα ήταν αποικία της Ιαπωνίας, από το 1910 έως το 1945.

Η καθιέρωση της νέας ώρας Πιονγιάνγκ έχει στόχο «να εκριζώσει τις μνήμες της ιαπωνικής αποικιοκρατίας» ανακοίνωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA. Η νέα ώρα θα τεθεί σε ισχύ στις 15 Αυγούστου, την 70η επέτειο από την απελευθέρωση της Κορέας μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
«Οι διεφθαρμένοι Ιάπωνες ιμπεριαλιστές διέπραξαν ασυγχώρητα εγκλήματα όπως το να στερήσουν την Κορέα από τη δική της στάνταρτ ώρα» ανακοίνωσε το πρακτορείο.

Διαβάστε επίσης:  Ζάεφ στο Twitter: Η Μακεδονία του Ιλιντεν είναι μια λύση με την οποία είμαι έτοιμος να προχωρήσω μπροστά