Στον Πειραιά το «Ελ. Βενιζέλος» με 2.500 πρόσφυγες

222

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με περίπου 2.500 πρόσφυγες από τη Συρία, μετά από ένα πολύωρο δρομολόγιο από την Κω, την Κάλυμνο, τη Λέρο και τη Σάμο. Στο λιμάνι βρίσκονταν λεωφορεία του ΟΛΠ προκειμένου να μεταφέρουν τους πρόσφυγες στον σταθμό του ηλεκτρικού ή στο σταθμό Λαρίσης.

Άγρια συμπλοκή μεταξύ μεταναστών σημειώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου στο λιμάνι της Μυτιλήνης, με αποτέλεσμα δύο από αυτούς, να τραυματιστούν σοβαρά και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο του νησιού.

Ομάδες μεταναστών που έχουν κατασκηνώσει εκεί περιμένοντας να έρθει ένα πλοίο για να τους μεταφέρει στον Πειραιά, συνεπλάκησαν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα δύο άνδρες να τραυματιστούν σοβαρά και να μεταφερθούν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Διαβάστε επίσης:  Τι έγινε σαν σήμερα, 22 Μαΐου; Τα σημαντικότερα γεγονότα που συγκλόνισαν τον πλανήτη!

Την ίδια ώρα, δραματική και εκρηκτική είναι η κατάσταση στη Μεθόριο με τα Σκόπια. Μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών, που βρισκόταν στην ουδέτερη ζώνη της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα, κινήθηκε παράπλευρα και κατόρθωσε να περάσει τη συνοριακή γραμμή. Πολλοί από αυτούς, εν μέσω χειροβομβίδων κρότου λάμψης που χρησιμοποίησαν οι δυνάμεις ασφαλείας, κρύφτηκαν σε αγρούς και λίγο αργότερα έφθασαν στον σιδηροδρομικό σταθμό της Γευγελής.