Στο Βερολίνο ο Προκόπης Παυλόπουλος, αύριο η συνάντηση με Άνγκελα Μερκελ

96
Παυλόπουλος: Ο ακραίως νεοφιλελευθερισμός υποσκάπτει τα θεμέλια της Δημοκρατίας

Στο Βερολίνο σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος για συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία.

Ο κος Παυλόπουλος θα βρεθεί στη Γερμανική πόλη για διήμερη επίσκεψη στο πλαίσιο της οποίας θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τον ομοσπονδιακό Πρόεδρο της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ και την καγκελάριο ‘Αγγελα Μέρκελ.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο κ. Παυλόπουλος θα φθάσει στο Προεδρικό Ανάκτορο Bellevue λίγο μετά το μεσημέρι (τοπική ώρα), όπου θα γίνει δεκτός με στρατιωτικές τιμές, ενώ το απόγευμα θα μεταβεί στην Καγκελαρία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει σήμερα και αύριο συναντήσεις με τον πρόεδρο του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Νόρμπερτ Λάμερτ, τον μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνο, το διοικητικό συμβούλιο του Γερμανο-ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου, εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γερμανικών Συνδικάτων (DGB) Ράινερ Χόφμαν και με τον καθηγητή Βασίλειο Φθενάκη, διακεκριμένο επιστήμονα στους τομείς της εκπαίδευσης, της οικογένειας και της ανάπτυξης των παιδιών.

Διαβάστε επίσης:  Σε υψηλούς τόνους η πολιτική αντιπαράθεση

Αύριο το μεσημέρι ο κ. Παυλόπουλος θα μεταβεί στη Φρανκφούρτη, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.
«Θέλω οι σχέσεις των δύο χωρών να επιστρέψουν εκεί όπου βρίσκονταν πριν από την κρίση» δηλώνει ο κ. Παυλόπουλος σε συνέντευξή του σήμερα στην Sueddeutsche Zeitung και προσθέτει ότι με την επίσκεψή του στο Βερολίνο θέλει να δείξει ότι «υπάρχει Ευρώπη και ότι αυτή η Ευρώπη έχει πολύ μέλλον».
Στην ατζέντα των συναντήσεών του με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Γερμανίας αναμένεται ακόμη να τεθούν η προσφυγική κρίση και η κρίση χρέους.