Στο δρόμο για την Ολομέλεια η Συμφωνία – Προσκόμματα βάζει η Ζωή

163

Προβληματισμός σε κυβέρνηση και Μέγαρο Μαξίμου για τη στάση που για ακόμα μία φορά κρατά η πρόεδρος της Βουλής στο αίτημα που υπέβαλε μέσω επιστολής ο πρωθυπουργός να κινηθούν αμέσως οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες για την επικύρωση της συμφωνίας, με συνεδρίαση επιτροπών την Τετάρτη και Ολομέλεια την Πέμπτη,

«Η πρόθεση μου, ώστε να μην υπάρχουν δικαιολογημένες αντιδράσεις για το πιεστικό χρονοδιάγραμμα, είναι να κατατεθεί σήμερα το σχετικό νομοσχέδιο για να διανεμηθεί εγκαίρως στους Βουλευτές. Στη συνέχεια μπορούν να συνεδριάσουν οι αρμόδιες Επιτροπές την Τετάρτη 12 Αυγούστου και η διαδικασία να ολοκληρωθεί με τη συνεδρίαση της Ολομέλειας την Πέμπτη 13 Αυγούστου» ανέφερε στην επιστολή του ο πρωθυπουργός.

Να σημειωθεί, ότι όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έλαβαν SMS από τη Γραμματεία της ΚΟ, στο οποίο αναφέρεται «παρακαλούνται οι βουλευτές μέχρι την Τετάρτη το μεσημέρι να βρίσκονται στην Αθήνα».

Ωστόσο η κα Κωνσταντοπούλου επέλεξε και πάλι να ακολουθήσει τους δικούς της ρυθμούς στην κοινοβουλευτική διαδικασία, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ότι δεν μπορεί να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που ζήτησε.

Διαβάστε επίσης:  «Μακεδονία του Ίλιντεν»: Αυτό είναι το νέο όνομα που πέφτει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Συγκεκριμένα η πρόεδρος της Βουλής φέρεται να επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό και να τον ενημέρωσε ότι οι αρμόδιες επιτροπές δεν θα συνεδριάσουν την Τετάρτη και οι αποφάσεις θα ληφθούν στη Διάσκεψη των Προέδρων που θα συνέλθει στις 9:30 το βράδυ της Τετάρτης. (Η Βουλή είναι κλειστή έως τις 16 Αυγούστου, αλλά η απόφαση για την επαναλειτουργία της ανήκει στη Διάσκεψη των Προέδρων.)

Αυτό σημαίνει ότι οι συνεδριάσεις των Επιτροπών θα μεταφερθούν πιθανότατα για αύριο Πέμπτη οπότε θα ακολουθήσει η συζήτηση και ψηφοφορία στην Ολομέλεια. Στην καλύτερη περίπτωση, αυτή η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τα ξημερώματα, όπως είχε γίνει και στις δύο προηγούμενες κρίσιμες ψηφοφορίες με τα προαπαιτούμενα.

Το κείμενο που θα εισαχθεί προς ψήφιση θα απαρτίζεται από δύο άρθρα, ένα για τη νέα δανειακή σύμβαση με προσάρτημα το μνημόνιο και ένα για τα προαπαιτούμενα.