Στο επίκεντρο των ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων η συμφωνία

164

Τον γύρο του κόσμου κάνει η επίτευξη της συμφωνίας μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών για το τρίτο πακέτο διάσωσης, μέσω των ειδησεογραφικών πρακτορείων και δικτύων.

“Η Ελλάδα πέτυχε τη συμφωνία για το πακέτο διάσωσης” αναφέρει το βρετανικό BBC ως έκτακτη είδηση. Η Ελλάδα και οι διεθνείς πιστωτές της συμφώνησαν σε ένα νέο πακέτο διάσωσης, σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών. Η συμφωνία κρατά την Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης και αποφεύγεται επομένως, η χρεοκοπία, σημειώνει το βρετανικό δίκτυο. “Η συμφωνία επετεύχθη. Κάποιες μικρές λεπτομέρειες είναι ακόμα υπό συζήτηση” δήλωσε Έλληνας αξιωματούχος. Η συμφωνία επετεύχθη μετά από έναν μαραθώνιο συνομιλιών μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών στην Αθήνα.

Διαβάστε επίσης:  ΤΟΥΡΚΙΑ: Τώρα ισχυρός σεισμός - Αισθητός και στη Λέσβο

“Η Ελλάδα και διεθνείς πιστωτές πέτυχαν συμφωνία για τους όρους του νέου προγράμματος διάσωσης, σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών” αναφέρει το Reuters. Η συμφωνία εξασφαλίζει την παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ αλλά και την αποφυγή της χρεοκοπίας, το σχόλιο του πρακτορείου ειδήσεων.

“Ελλάδα και πιστωτές συμφώνησαν τελικά για το νέο πακέτο διάσωσης” αναφέρει και ο βρετανικός Guardian.

“Ελλάδα και δανειστές κατέληξαν σε συμφωνία” είναι ο τίτλος της γαλλικής Figaro.

“Ελλάδα: Υπάρχει πλέον συμφωνία με τους πιστωτές. Απομένουν μικρές λεπτομέρειες” επισημαίνει η ιταλική εφημερίδα Corriere de la Sera.