Στο μεταναστευτικό Θα οδηγηθούμε σε αδιέξοδο και η χώρα είναι ήδη στα όριά της

59
Δένδιας, Χρυσή Αυγή,

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας συμμετείχε… σε συζήτηση για τις πολτικές εξελίξεις και το προσφυγικό-μεταναστευτικό σήμερα το μεσημέρι, στην εκπομπή «Αταίριαστοι» που παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Γιάννης Ντσούνος και Χρήστος Κούτρας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

Μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας ανέφερε:

· Έχουμε μια συμφωνία που δε λειτουργεί και δεν πρόκειται να λειτουργήσει. Μακάρι να διαψευστούμε. Είναι μια συμφωνία στο κενό. Δεν υπάρχει ούτε η δυνατότητα ούτε η θέληση να εφαρμοστεί. Έχει, επίσης, τεράστια ηθικά και νομικά προβλήματα.

· Κινδυνεύουμε στο μεταναστευτικό να βρεθούμε και πάλι μόνοι μας με την Τουρκία. Θα οδηγηθούμε σε αδιέξοδο και η χώρα είναι ήδη στα όριά της.

· Τα σύνορά μας είναι αδιαπραγμάτευτα. Η χώρα είναι κυρίαρχο κράτος και πρέπει να φυλάξει τα σύνορά της. Αυτό που όποιος θέλει μπαίνει μέσα δεν υπάρχει σε καμία χώρα του κόσμου. Επίσης, έχουμε συνταγματική υποχρέωση να προστατέψουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα όσων είναι μέσα στη χώρα.

· Η κατάσταση στην Ειδομένη δεν μπορεί να συνεχίζεται. Δεν είναι θέμα εκκένωσης αλλά παραμονής ανθρώπων υπό άθλιες συνθήκες που προσβάλλουν τον πολιτισμό όλων.

· Τα σύνορα δεν έχουν την έννοια του φρουρίου αλλά του ελέγχου. Αυτή τη στιγμή όποιος θέλει μπαίνει στην ελληνική επικράτεια. Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος.

· Οι Τούρκοι έχουν υποχρέωση να σταματήσουν τη ροή πριν ξεκινήσει και πριν μπει οποιοσδήποτε στη θάλασσα. Μέχρι τώρα αφήνουν ανθρώπους να μπαίνουν στη θάλασσα και να κινδυνεύουν.

Διαβάστε επίσης:  Εκρηκτικοί διάλογοι Βενιζέλου-Χριστοδουλοπούλου για τα «μάτια» του Καμμένου

· Όποιος δεν έχει δικαίωμα ασύλου στην Ελλάδα πρέπει να επιστρέφεται αμέσως στην Τουρκία. Αν η Τουρκία το αρνηθεί, δεν υπάρχει καμία συμφωνία.

· Αν ήμασταν σοβαρή χώρα, όλο αυτό θα μπορούσαμε να το αντιμετωπίσουμε. Επιστρέψαμε να γιγαντωθεί το πρόβλημα.

· Όπως αναφέρω και σε ερώτησή μου στη Βουλή, η χώρα οφείλει να αναβαθμίσει τη δυνατότητα άμυνας ή πρόληψης ασύμμετρων απειλών.

· Η κυβέρνηση έχει συνταγματική υποχρέωση να εγγυηθεί την ασφάλεια, τη ζωή και την περιουσία του Έλληνα πολίτη. Οφείλει να μας πει τι μέτρα έχει πάρει για να το πράξει αυτό.

· Το τελευταίο που πρέπει να κάνουμε είναι να εφησυχάσουμε.

· Το κυβερνητικό σχήμα είναι δυσλειτουργικό και ανίκανο να παράγει αποτελέσματα σε περίοδο κρίσης.

· Αυτό που μας περιμένει είναι μια νέα σειρά μέτρων μείωσης συντάξεων και αύξησης των φόρων. Αυτή είναι η συνταγή της καταστροφής που οδηγεί σε νέο υφεσιακό κύκλο.

· Δεν υπάρχει καμία προσπάθεια περιορισμού δαπανών. Η κυβέρνηση θεωρεί πλούσιο όποιον βγάζει 15.000 ευρώ.

· Η κρίση έχει τσακίσει τη μεσαία τάξη. Και η κυβέρνηση έρχεται τώρα με νέα φοροκαταιγίδα να την αποτελειώσει.

· Ειλικρινά χαίρομαι που έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει πλέον τα επεισόδια σε βάρος πολιτικών.