Στο προσκήνιο η δημιουργία του Σώματος Στρατιωτικών Πληροφοριών λόγω λαθρομεταναστών

73

Το θέμα της ιδρύσεως αυτόνομης υπηρεσίας πληροφορίων στο στρατό, είναι μία παλαιά ιστορία που ανάγεται στο 2007 και σε μια ορθότατη προσπάθεια της τότε στρταωτικής ηγεσίας να εναρμονιστούν οι ένοπλες δυνάμεις μας και σε αυτόν τον τομέα με το ΝΑΤΟ.

Από τότε έχει ξεκινήσει μία ατέρμονη συζήτηση για την δημιουργία σώματος Στρατιωτικών Πληροφοριών που απασχολεί τον ελληνικό τύπο εδώ και εννέα χρόνια χωρίς όμως να έχει γίνει απολύτως τίποτα.

Τελευταία φορά ο νυν υπουργός άμυνας Π. Καμένος είχε υποσχεθεί για την ίδρυση μιας υπηρεσίες αντίστοιχης με αυτές που έχουν όλες οι χώρες του ΝΑΤΟ, και διαθέτει ακόμη και η Αλβανία αλλά και η ΠΓΔΜ.

Η επιτελική μελέτη υπάρχει τεκμηριωμένη εδώ και χρόνια, αλλά ευρίσκεται δυστυχώς «κλειδωμένη» στα συρτάρια των επιτελείων.

Η μελέτη περιλαμβάνει τις εισηγήσεις και προτάσεις των Επιτελείων των Κλάδων (ΓΕΣ-ΓΕΝ-ΓΕΑ) με τελικό σκοπό την δημιουργία Σώματος Στρατιωτικών Πληροφοριών καθώς και τη σύσταση Διακλαδικής Υπηρεσίας Στρατιωτικών Πληροφοριών υπό τον Α/ΓΕΕΘΑ ή τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Τα εμπόδια που παρουσιάζονται για την δημιουργία αυτής της άκρως απαραίτητης για τον ελληνικό στρατό υπηρεσίας , κάθε φορά είναι και διαφορετικά , η ουσία όμως παραμένει η ίδια .

Επίσημα διακλαδική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών όπως θα έπρεπε δεν υφίσταται. Κατά την διάρκεια των ολυμπιακών αγώνων κρίθηκε απαραίτητη η συνδρομή των ενόπλων δυνάμεων στον κρίσιμο τομέα των πληροφορούν και τότε αρχικά έγιναν κάποιες κινήσεις , αλλά μέχρι εκεί. Μετά την λήξη των αγώνων «έσβησαν» όλα.

Κατά καιρούς ελληνικά δημοσιεύματα μιλούν για αποψίλωση προσωπικού από την νυν υπηρεσία με την μορφή που λειτουργεί και άλλα παρόμοια τα οποία είναι άνευ ουσιαστικής σημασίας, εφόσον επίσημα δεν υφίσταται τίποτα.

Διαβάστε επίσης:  Ο Αλέξης ελπίζει στην ολική ανατροπή

Η εκτίμηση είναι ότι το ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό και δεν υπάρχει βούληση για την δημιουργία μιας τέτοιας υπηρεσίας , η οποία σημειωτέον «φοβίζει» όλους του πολιτικούς προϊσταμένους , οι οποίοι ενδεχομένως την συγχέουν με άλλες «μαύρες εποχές».

Αυτήν την στιγμή πατρίδα μας δέχεται μια άνευ προηγουμένου «εισβολή» μεταναστών μέσα στους οποίους ενδεχομένους κινούνται και ακραίοι μουσουλμανικοί πυρήνες οι οποίοι θα θελήσουν να μεταφέρουν το χάος της Συρίας στις γειτονιές της Αθήνας και των άλλων ελληνικών πόλεων.

Είναι επιτακτική ανάγκη περισσότερο από ποτέ ως ελληνικό έθνος να αναπτύξουμε όλους τους απαραίτητους μηχανισμούς για να αντιμετωπίσουμε αυτούς τους πρωτόγνωρους κινδύνους , και όταν λέμε όλους εννοούμε όλους , χωρίς αποκλεισμούς και «αγκυλώσεις».

Οι μεγαλύτερες ανάγκες εντοπίζονται κυρίως στον Στρατό Ξηράς που είναι ο Κλάδος των ΕΔ με τις μεγαλύτερες ανάγκες σε προσωπικό, λόγω της δημιουργίας και παρουσίας προσωπικού στα Hot Spot .

Σήμερα και, όχι άυριο απαιτείται η δημιουργία ενός πλέγματος υπηρεσιών κάτω απο την ηγεσία του Υπουργείου Αμύνης για το έλεγχο ασφαλείας της Ελλάδος , λόγω των πολλαπλών και πολυποίκιλων «εισβολών» και κινδύνων στην χώρα μας .

Όσο για το προσωπικό , υπενθυμίζουμε ότι υπήρχε μια μεγάλη δεξαμενή εξειδικευμένων στελεχών, απο την οποία οι περισότεροι έχουν αποχωρήσει λόγω πρόωρης συνταξιοδότητσης .

Για αυτό απαιτείται η ενεργοποίηση των εναπομεινάντων στελεχών μαζί με νέους για να επανδρωθούν οι απιατούμενες θέσεις με τα κατάλληλα άτομα .