Στο Brussels Forum η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας Λ. Κατσέλη

97
ακατάλληλα, μέλη, τραπεζών,

Στο Φόρουμ των Βρυξελλών 2016 (Brussels Forum 2016) που διοργανώνει το German Marshal Fund με θέμα «Θέσεις εργασίας και ανάπτυξη στις δυο πλευρές του Ατλαντικού» συμμετέχει η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας  Λούκα  Κατσέλη.

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν ο διευθύνων σύμβουλος της Deloitte Φράνκ Φράϊντμαν, ο αντιπρόεδρος και Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γ.Κατάινεν, και η Πρόεδρος και Σύμβουλος του Center for American Progress κυρία Νίρα Τάντεν, ενώ τη συζήτηση θα διευθύνει ο δημοσιογράφος του NBC κ. Ρίτσαρντ Λούι.

Στο φόρουμ φέτος επίσης συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Β.Σόϊμπλε, η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα ασφάλειας κι εξωτερικής πολιτικής κυρία Φεντερίκα Μογκερίνι και ο Πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς.

Το Φόρουμ καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων από τις προοπτικές επενδύσεων και ανάπτυξης στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, τη διαχείριση του προσφυγικού, την σύρραξη στη Συρίας και τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις στη Μέση Ανατολή, τις νέες προκλήσεις στη τεχνολογία και το ρόλο της Ρωσίας στις ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις.

Η κυρία Κατσέλη θα επικεντρώσει την παρέμβασή της στις ακόλουθες πέντε αναγκαίες προϋποθέσεις για την δημιουργία θέσεων εργασίας και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης στην Ευρώπη:

Διαβάστε επίσης:  Νωρίτερα η καταβολή συντάξεων του Μαΐου

– Στην αναγκαία αλλαγή προσέγγισης στην άσκηση δημόσιας πολιτικής: μετάβαση από την διαχείριση αλλεπάλληλών κρίσεων και την πρόταξη βραχυπρόθεσμων λύσεων στην έγκαιρη υιοθέτηση ρεαλιστικών, μεσοπρόθεσμων και στρατηγικών επιλογών.

– Στον επανακαθορισμό στόχων στην άσκηση ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής: άμβλυνση της μονοδιάστατης προσήλωσης στην δημοσιονομική πειθαρχεία και υιοθέτηση μέτρων ενίσχυσης των δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων και της ανταγωνιστικότητας.

– Στην αλλαγή του μείγματος πολιτικής κάτω από τη σημερινή καθεστώς αποπληθωρισμού: προώθηση μιας συντονισμένης επεκτατικής δημοσιονομικής πολιτικής παράλληλα με τη πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, στοχευμένα διαρθρωτικά μέτρα και αντιμετώπιση της κρίσης εξωτερικής ή και εσωτερικής υπερχρέωσης κρατών – μελών.

– Στην οργανική διασύνδεση της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής με επιβεβλημένες αλλαγές στο σύστημα ευρωπαϊκής διακυβέρνησης και την προώθηση αντίστοιχων χρηματοοικονομικών εργαλείων.

– Στη διατύπωση ενός νέου αξιόπιστου αφηγήματος και σχεδίου για μια δημοκρατική Ευρώπη που θα παρέχει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και θετικές προοπτικές στους πολίτες και κατοίκους της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ