Στόχοι του ΙΚ βομβαρδίστηκαν από δυνάμεις της Ρωσίας

95
Ρωσία, βομβάρδισε, Τούρκους,

Με δύο βόμβες από δυνάμεις της Ρωσίας επλήγησαν την Τρίτη στόχοι του ΙΚ στη Συρία. Την είδηση μεταδίδει το Πρακτορείο ειδήσεων RIA, το οποίο επικαλείται λεγόμενα του Ιγκόρ Κλίμοφ, εκπρόσωπο των ρωσικών δυνάμεων.

Παράλληλα, το Interfax μεταδίδει πως ο Ρώσος Υπ. Εξωτερικών δήλωσε πως “Την ερχόμενη εβδομάδα, θα καλέσουμε εκπροσώπους της αντιπολίτευσης σε μια διαβούλευση στη Μόσχα. Η συνάντηση θα γίνει μάλλον με τη συμμετοχή εκπροσώπων της κυβέρνησης”.
Να σημειωθεί ότι η Ρωσία κάνει εντατικές προσπάθειες προκειμένου να βρεθεί μια πολιτική λύση στο ζήτημα της Συρίας.

Tην Τετάρτη ο Ρώσος ΥΠΕΞ θα έχει συνάντηση με εκπρόσωπο του ΟΗΕ στη Μόσχα προκειμένου να συζητηθούν οι προσπάθειες για διάλογο ανάμεσα σε Δαμασκό και αντιπολίτευση της Συρίας.

Διαβάστε επίσης:  Η Τουρκία… έχασε δύο υποβρύχια στη Λιβύη

Την ίδια στιγμή, η Μόσχα δηλώνει ανοιχτά πως στις επόμενες διεθνείς συζητήσεις για το συριακό θα συμμετέχουν και αντιπολιτευόμενες οργανώσεις.
Σημείωση!
Να σημειωθεί ότιη Ρωσία απέστειλε στη Συρια 100.000 τόνους σιτηρά όπως τονίζει σε δηλώσεις που έκανε το πρωί της Τρίτης ανώτερος αξιωματούχος του ρωσικού κράτους λίγες μόνο ημέρες μετά τους βομβαρδισμούς που εξαπέλυσε σε πολλές πόλεις της.