Στ. Θεοδωράκης: Η χώρα έχει ανάγκη κυβερνήσεις συνεργασίας

158

Την εκτίμηση ότι είναι «αδύνατο να υπάρξει κυβέρνηση από αυτή τη Βουλή» εξέφρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΝΔ, στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών. «Αυτή η χώρα έχει ανάγκη κυβερνήσεις συνεργασίας» δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης, ο οποίος τόνισε ότι κοινή εκτίμηση με τον κο Μεϊμαράκη είναι ότι θα μπορούσαν να αποφευχθούν αυτή τη στιγμή οι εκλογές και να συνεχίσει η κυβέρνηση τη θητεία της μέχρι να σταθεροποιηθεί η οικονομία στα τέλη του χρόνου ή στις αρχές του άλλου. Εν τω μεταξύ, απάντηση στην πρόταση. Μεϊμαράκη να αναλάβει την πρωθυπουργία μιας κυβέρνησης ο Γ. Δραγασάκης, έδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, με μήνυμά του στο twitter.

Διαβάστε επίσης:  Ν. Υόρκη: Συνεχίζονται σήμερα οι συνομιλίες Κοτζιά - Ντιμιτρόφ

“Ευχαριστώ τον κύριο Μεϊμαράκη για την πρόταση του. Κατανοώ ότι αυτή υπηρετεί κάποιους στόχους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης , θα ήθελα όμως να τον παρακαλέσω, στο όνομα της αμοιβαίας εκτίμησης μας. να μην με εμπλέκει σε ρόλους και σχέδια που και ο ίδιος πολύ καλά γνωρίζει ότι δεν θα μπορούσα ποτέ να αποδεχθώ ” αναφέρει ο κ. Δραγασάκης.

Αύριο στις 12 το μεσημέρι , ο κ. Μειμαράκης θα συναντηθεί με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του άτυπου πολιτικού συμβουλίου υπό τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στη διάρκεια της οποίας εξετάστηκε η στρατηγική που θα ακολουθήσει το κόμμα κατά την προεκλογική περίοδο.