Συγγνώμη Ομπάμα για τον βομβαρδισμό στην Κουντούζ

129

Συγγνώμη ζήτησε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα για τον βομβαρδισμό από αμερικανικές αεροπορικές δυνάμεις του νοσοκομείου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Κουντούζ στο Αφγανιστάν, σε τηλεφωνική επικοινωνία του με την επικεφαλής της Οργάνωσης Τζοάν Λιού.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ, ο Μπάρακ Ομπάμα διαβεβαιώνει ότι η έρευνα του υπουργείου Άμυνας θα οδηγήσει σε ένα αντικειμενικό πόρισμα για τα γεγονότα και τις συνθήκες του περιστατικού.

«Εάν το κρίνει απαραίτητο, ο πρόεδρος θα δώσει εντολή για αλλαγές ώστε τραγωδίες σαν αυτή να είναι λιγότερο πιθανό να επαναληφθούν στο μέλλον», πρόσθεσε ο κ. Έρνεστ.

Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί της αμερικανικής αεροπορίας στην Κουντούζ στις 3 Οκτωβρίου προκάλεσαν τον θάνατο 22 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων 12 στελεχών των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Η διεθνής ανθρωπιστική οργάνωση χαρακτήρισε την επίθεση δυνητικά έγκλημα πολέμου και κάλεσε να διεξαχθεί ανεξάρτητη διεθνής έρευνα για το περιστατικό. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου αρνήθηκε να σχολιάσει τον χαρακτηρισμό.

Διαβάστε επίσης:  ΧΑΒΑΗ: Το ηφαίστειο Κιλαουέα εξερράγη (Βίντεο)