Συγκλονίζει το νέο ναυάγιο με εκατοντάδες πρόσφυγες στη Λέσβο

137

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται από θάλασσα και αέρα οι έρευνες για τον εντοπισμό πάνω από 40 αγνοούμενων προσφύγων που χάθηκαν στη θάλασσα στην προσπάθειά τους να διασχίσουν το Αιγαίο. Στους 11 οι νεκροί, μεταξύ των οποίων οκτώ παιδιά, σε περιστατικά που σημειώθηκαν σε Λέσβο, Σάμο και Αγαθονήσι.

Οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί στο ναυάγιο που σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή βόρεια της Λέσβου, όπου αγνοούνται περίπου 38 άτομα. Το ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι πρόσφυγες ανατράπηκε, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο αγόρια και ένας άνδρας. Τουλάχιστον 242 άτομα έχουν διασωθεί από το Λιμενικό, τη Frontex και ψαράδικα της περιοχής, που έκαναν ολονύχτιο αγώνα για τον εντοπισμό επιζώντων.
Στο νησί σήμανε συναγερμός και στην περιοχή έσπευσαν  ασθενοφόρα, γιατροί, άνδρες της Πυροσβεστικής και της αστυνομίας αλλά και στελέχη του λιμενικού, προκειμένου να βοηθήσουν όσους έβγαιναν από τα παγωμένα νερά του Αιγαίου.  Πολλοί από τους διασωθέντες μεταφερθεί σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Μυτιλήνης και στο Κέντρο Υγείας Καλλονής.

Διαβάστε επίσης:  Εντυπωσιακή η παρέλαση των Ποντίων στην Θεσσαλονίκη (Βίντεο)

Σε άλλο περιστατικό, τρία άτομα, δύο παιδιά και ένας άνδρας, έχασαν τη ζωή τους στο ακρωτήρι Γάτος στη Σάμο, ενώ αγνοείται ακόμη ένα βρέφος. Άνδρες του Λιμενικού κατάφεραν να διασώσουν 52 άτομα.
Ένα πεντάχρονο κορίτσι εντοπίστηκε νεκρό στο Καρλόβασι της Σάμου, ενώ αγνοούνται δύο άντρες.
Στο Αγαθονήσι δύο παιδιά και μία γυναίκα έχασαν τη ζωή τους, ενώ αγνοείται ακόμη ένα παιδί.