ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: Μετανάστης ξάπλωσε στις ράγες με το παιδί του (VIDEO)

301

Την αγανάκτηση και την εξάντληση των μεταναστών αποτυπώνει ένα βίντεο του Russia Today από το σιδηροδρομικό σταθμό στην Ουγγαρία.

Στο συγκλονιστικό βίντεο που δημοσιεύει το Russia Today, μία μητέρα κάθεται στο σιδηροδρομικό σταθμό και έχει στην αγκαλιά της το ανήλικο παιδί της. Η μητέρα απευθύνεται εξοργισμένη προς τους αστυνομικούς, ενώ κάποια στιγμή ο άνδρας της, την σπρώχνει προς τις ράγες, σε μία προσπάθεια να δείξει στις αρχές ότι θέλει να συνεχίσει το ταξίδι σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα και όχι να μείνει στην Ουγγαρία.

Δείτε το βίντεο

Υπενθυμίζεται ότι η ουγγρική αστυνομία σταμάτησε ένα τρένο γεμάτο μετανάστες που είχε προορισμό τα σύνορα με την Αυστρία και προσπάθησε να τους αναγκάσει να αποβιβαστούν σε πόλη που διαθέτει έναν προσφυγικό καταυλισμό.

Αφού απέκλεισαν τους μετανάστες από τον κύριο σιδηροδρομικό σταθμό στην πρωτεύουσα Βουδαπέστη για δύο ημέρες, οι αρχές επέτρεψαν σήμερα στους εξαντλημένους και σε σύγχυση μετανάστες να επιβιβαστούν σε τρένο με κατεύθυνση το δυτικό τμήμα της χώρας. Εκατοντάδες από αυτούς στοιβάχθηκαν στο τρένο σφηνωμένοι στις πόρτες και σπρώχνοντας τα παιδιά τους μέσα από τα ανοικτά παράθυρα του τρένου.

Διαβάστε επίσης:  Νέο χαστούκι για Ερντογάν - Οι νέοι δεν θέλουν ούτε να τον βλέπουν!

Όμως, αντί να φθάσει στα σύνορα με την Αυστρία, το τρένο σταμάτησε μερικά χιλιόμετρα δυτικά της Βουδαπέστης, στην πόλη Μπίτσκε, όπου η Ουγγαρία έχει ένα κέντρο υποδοχής προσφύγων, και η αστυνομία διέταξε τους μετανάστες να αποβιβαστούν.

Η αστυνομία εκκένωσε ένα βαγόνι, ενώ άλλα πέντε παρέμειναν στον σταθμό μέσα στη ζέστη. Όταν η ουγγρική αστυνομία επιχείρησε να τους υποχρεώσει να επιβιβαστούν σε λεωφορείο με προορισμό τον καταυλισμό προσφύγων του Μπίτσκε, οι μετανάστες άρχισαν να φωνάζουν “SOS” και “Όχι στον καταυλισμό! Όχι στον καταυλισμό!”. Το τρένο, που εξακολουθεί να είναι γεμάτο πρόσφυγες, παραμένει στον σταθμό.