Συγκρότηση πολιτικού «μετώπου», από την Αριστερή Πλατφόρμα

182

«Οι εκλογές εξπρές που αποφάσισε ο Αλέξης Τσίπρας, γίνονται για να βάλει ταφόπετρα στο περήφανο «Όχι» του δημοψηφίσματος», αναφέρει η Αριστερή Πλατφόρμα σε δήλωση που εξέδωσε, ασκώντας σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό, και με την οποία ανακοινώνει ουσιαστικά τη συγκρότηση κόμματος-μετώπου «αντιμνημονιακού, προοδευτικού, δημοκρατικού, που θα κατέλθει στις εκλογές, «για να επιβάλλει την ακύρωση όλων των μνημονίων».

Η Αριστερή Πλατφόρμα αναφέρει ότι ο κ. Τσίπρας με το διάγγελμα του «εμφάνισε ένα άλλο μνημονιακό πρόσωπο, σε πλήρη και ριζική αντίθεση με τις μέχρι τώρα δεσμεύσεις και τους αγώνες του ΣΥΡΙΖΑ». Επιπλέον, η Αριστερή Πλατφόρμα αναφέρει ότι η ίδια «πιστή στις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, συνεπής στο «Όχι» του ελληνικού λαού, σηκώνει σήμερα ψηλά τη σημαία του αγώνα για τη διέξοδο από την κρίση» και αναγγέλλει ότι «θα συμβάλει άμεσα στη συγκρότηση ενός πλατιού, αντιμνημονιακού, προοδευτικού, δημοκρατικού μετώπου που θα κατέλθει αποφασιστικά στις εκλογές για να επιβάλλει την ακύρωση όλων των μνημονίων…».

Διαβάστε επίσης:  Ο Τσίπρας ενημέρωσε τηλεφωνικά τους πολιτικούς αρχηγούς

«Οι δυνάμεις του “όχι” του δημοψηφίσματος θα βρουν τρόπο να εκφραστούν πολιτικά μέσα από ένα μεγάλο αντιμνημονιακό μέτωπο» δήλωσε νωρίτερα ο Δημήτρης Στρατούλης, θέτοντας ως στόχο την ακύρωση και των τριών μνημονίων και την αντικατάστασή τους από μία αναπτυξιακή πολιτική. «Σε μεγάλα τμήματα της Αριστεράς και του λαού έχει διαμορφωθεί μία ισχυρή συνείδηση ότι το “όχι” δεν έχει ηττηθεί και θα νικήσει» τόνισε

Εξάλλου, η ιστοσελίδα iskra φιλοξενεί άρθρο, με τίτλο “Άρον-άρον εκλογές; Γιατί”, με το οποίο στέλνει σαφές μήνυμα στο Μέγαρο Μαξίμου ότι λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο. “Ο ελληνικός λαός δεν ξέχασε το “ΟΧΙ”. Δεν είναι διατεθειμένος να ζει εξανδραποδισμένος σε μια χώρα που ζει κάτω από τη μπότα ενός νεοαποικιακού καθεστώτος. Το “ΟΧΙ” δεν ηττήθηκε. Θα έχει πολιτική έκφραση και θα νικήσει”, αναφέρεται στο άρθρο.