Συμπαραγωγή καλάσνικοφ με Ρωσία προανήγγειλε ο Καμμένος

40

Την προοπτική ελληνορωσικής συμπαραγωγής καλάσνικοφ, που θα υλοποιηθεί από την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία, στην Αχαΐα, ανακοίνωσε  στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π. Καμμένος, σημειώνοντας πως κάτι τέτοιο είναι έτοιμο και συμφωνημένο να αρχίσει «μόλις τελειώσει το θέμα του εμπάργκο» που έχει επιβληθεί στη Ρωσική Ομοσπονδία.

«Η Ελλάδα, κατ’ αρχήν, μπορεί να προσφέρει, έχοντας τη συμπαραγωγή ενός προϊόντος με μία χώρα εκτός ΝΑΤΟ και εκτός Ε.Ε., τη δυνατότητα πιστοποίησης του προϊόντος, δηλαδή να πιστοποιηθεί ένα προϊόν το οποίο παράγεται σήμερα στη Ρωσία», είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε πως το προϊόν πλέον, με τη σχετική πιστοποίηση, «θα μπορεί να πωληθεί και σε χώρες του ΝΑΤΟ».

Διαβάστε επίσης:  Κοτζιάς: Η Μέρκελ παρενέβη στον Ερντογάν για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Ο υπουργός Αμυνας αναφέρθηκε και σε άλλα προγράμματα συνεργασίας, όπως με την Ινδία για το σύστημα «Αρτεμις», ή και σε συμφωνίες που εξετάζονται  – για παράδειγμα, με την Αίγυπτο «για τη συντήρηση αεροσκαφών».

Αυτές οι αναφορές του κ. Καμμένου έγιναν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης επιτροπής της Βουλής, αντικείμενο της οποίας ήταν η κύρωση διακρατικών συμφωνιών, μεταξύ άλλων και με το Ισραήλ.