Συμφωνία για «πάγωμα» της παγκόσμιας παραγωγής αργού

87
άχρηστη πληροφορία, πετρέλαιο,

Στο «πάγωμα» της παγκόσμιας παραγωγής αργού συμφώνησαν Σαουδική Αραβία, Ρωσία, Κατάρ και Βενεζουέλα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης των υπουργών Ενέργειας των τεσσάρων προαναφερθέντων χωρών, ελήφθη η απόφαση «παγώματος» της παραγωγής αργού, στα επίπεδα του Ιανουαρίου.

Η απόφαση ωστόσο, αναμένεται να απογοητεύσει τους αναλυτές, οι οποίοι προσδοκούσαν σε πιο ρηξικέλευθα μέτρα, όπως η μείωση της παγκόσμιας παραγωγής.
«Θα αξιολογήσουμε τα επόμενα βήματα για τη σταθεροποίηση της αγοράς και ευελπιστούμε ότι και οι υπόλοιπες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες θα συμφωνήσουν στο “πάγωμα” της παραγωγής» δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας. Πρόσθεσε δε, ότι η χώρα του δεν θα έχει κανένα πρόβλημα στο να διατηρήσει την παραγωγή στα τρέχοντα επίπεδα.

Διαβάστε επίσης:  ΤΟΥΡΚΙΑ: Καταρρέει η τουρκική λίρα - Σε νέο ιστορικό χαμηλό

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος υπουργός του Κατάρ δήλωσε ότι η αποτελεσματικότητα της απόφασης θα εξαρτηθεί από τις υπόλοιπες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες. «Πρόκειται για το πρώτο μέτρο από τον Νοέμβριο του 2014 και αποτελεί μία μεγάλη αλλαγή στην πολιτική μας» συνέχισε.