Συμφωνία “Μαμούθ” στην Ελληνική αγορά

190

Ευχάριστες είναι οι εξελίξεις για μία μεγάλη εταιρία, η οποία το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε τεράστια προβλήματα και σύμφωνα με δημοσιεύματα, υπήρχε μεγάλος φόβος για οριστικό λουκέτο.

Ο λόγος για τον Βερόπουλο, που έφθασε τελικά σε συμφωνία με την ΜΕΤΡΟ εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Παντελιάδη, που λειτουργεί τα My Market. Το deal θεωρείται κλεισμένο, καθώς υπεγράφη προσύμφωνο και κατατέθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, μετά από την σχετική έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, θα περιέλθουν στη ΜΕΤΡΟ οι κεντρικές αποθήκες και το δίκτυο 180 καταστημάτων Βερόπουλος, που εκτείνεται σε 54 πόλεις της χώρας. Η οικογένεια Βερόπουλου θα κρατήσει τη δραστηριότητά της στα Σκόπια και τη Σερβία, όπου έχει σημαντική παρουσία με 16 καταστήματα.

Διαβάστε επίσης:  Έκλεισε η συμφωνία με την τρόικα σε τεχνικό επίπεδο για την τέταρτη αξιολόγηση

«Η συμφωνία αυτή διασφαλίζει με τον καλύτερο τρόπο τη βιωσιμότητα της ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, μιας ιστορικής ελληνικής εταιρείας με 4500 εργαζόμενους. Με τη συμφωνία αυτή, δημιουργείται ένας ισχυρός ελληνικός πόλος στη αγορά των supermarket που μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στην ενίσχυση του κλάδου του λιανεμπορίου τροφίμων που αναγνωρίζεται ως ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας και σημαντικός πυλώνας της ελληνικής οικονομίας», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.