Συνέδριο για τις Σπάνιες Παθήσεις και τα Ορφανά Φάρμακα

140

Διήμερο Συνέδριο με θέμα: «Σπάνιες Παθήσεις-Ορφανά Φάρμακα: Απαραίτητη η Συνεργασία Ασθενών, Γιατρών και Επαγγελματιών Υγείας», διοργανώνει την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Οκτωβρίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου, η Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων (Π.Ε.Σ.ΠΑ). Πρόκειται για το 8ο  κατά σειρά ετήσιο συνέδριο που πραγματοποιείται ,στην προσπάθεια της Ένωσης να βοηθήσει τα μέγιστα, στην ενημέρωση αναφορικά με τις σπάνιες παθήσεις.

Στο συνέδριο έχει προσκληθεί ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, και εκπρόσωποι του υπουργείου, και θα μιλήσουν επιστήμονες, εκπρόσωποι φορέων στον τομέα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης καθώς και ασθενείς με σπάνια νοσήματα, οι οποίοι θα μοιρασθούν τις προσωπικές τους εμπειρίες με το κοινό.

Πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ιατρική Εταιρεία Αθηνών, στα πλαίσια της Συνεχιζόμενη Εκπαίδευσης και Επαγγελματιών Υγείας στον τομέα των Σπανίων Παθήσεων και αποτελεί όπως σημειώνεται, μέρος της ευρύτερης προσπάθειας της Π.Ε.Σ.ΠΑ, για την επιμόρφωση των επιστημόνων αλλά και των ασθενών για τις ιδιαιτερότητες των παθήσεων αυτών.

Διαβάστε επίσης:  ΤΡΩΜΕ … ΚΑΡΚΙΝΟ! Αυτά τα τρόφιμα πρέπει να τα αποφεύγετε… 

Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν και θα δοθούν 7 Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης, για τους ενδιαφερόμενους γιατρούς καθώς και δηλώσεις συμμετοχής.

Η Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων από την ίδρυση της το 2003, στηρίζει τους, βάσει στατιστικών στοιχείων, περίπου 1.000.000 ασθενείς με σπάνιες παθήσεις στην Ελλάδα, με ποικίλες δράσεις. Έχει ως μέλη της 28 Συλλόγους Ασθενών με Σπάνιες Παθήσεις, αλλά και πολλούς μεμονωμένους ασθενείς.

Στοιχεία επικοινωνίας: τηλ. 210-7660889, fax: 210 7660991 Κιν.: 6974003282

Email: gr-pespa@otenet.gr, website: www.pespa.gr

Αναλυτικά το Πρόγραμμα του Συνεδρίου