ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στην ΕΥΡΩΠΗ – Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα

104
Γαλλία, τρομοκρατική απειλή,

Συναγερμός έχει σημάνει σε όλη την Ευρώπη για νέο πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα πριν την Πρωτοχρονιά.

Σύμφωνα με το Mega, oι αρχές της Βιέννης έχουν πληροφορίες για ενδεχόμενο χτύπημα, ενώ προειδοποιούν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εκτός της Αυστρίας, να είναι σε επιφυλακή καθώς υπάρχει πιθανότητα για επίθεση με πυροβολισμούς ή με βόμβες, χωρίς ωστόσο να αναφέρουν συγκεκριμένο στόχο.

Η Αστυνομία της Βιέννης δεν διευκρίνισε ποια ξένη υπηρεσία πληροφοριών έστειλε αυτήν την προειδοποίηση ωστόσο ζήτησε από τους Αυστριακούς την κατανόησή τους για την εντατικοποίηση των ελέγχων. Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί εντολή για αναστολή προγραμματισμένων δραστηριοτήτων.

Την ίδια ώρα στη δημοσιότητα ήρθε ένα νέο ηχητικό μήνυμα του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, Αμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, στο οποίο υποστηρίζει ότι το Χαλιφάτο μέρα με τη μέρα γίνεται και πιο ισχυρό, ενώ εκτοξεύει απειλές κατά του Ισραήλ, λέγοντας ότι η Παλαιστίνη θα γίνει ο τάφος τους. Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί η γνησιότητα του μηνύματος.

Διαβάστε επίσης:  Ζάεφ στο Twitter: Η Μακεδονία του Ιλιντεν είναι μια λύση με την οποία είμαι έτοιμος να προχωρήσω μπροστά