Συναγερμός στο οικονομικό επιτελείο από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο

144
Σύνδεση, ταμειακών μηχανών, TAXIS,

Η ιδιαίτερα ανησυχητική εικόνα για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία “πονοκεφαλιάζει” το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, λίγες μέρες πριν εκπνεύσει το 2015.

Τα στοιχεία του Νοεμβρίου αποτυπώνουν την αδυναμία των Ελλήνων πολιτών να ανταποκριθούν ακόμα και στις υποχρεωτικές τους πληρωμές προς την εφορία.

Σύμφωνα με ο Mega, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο στο 11μηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2015 αγγίζουν τα 12 δισ. ευρώ ενώ τα συνολικά ληξιπρόθεσμα έφθασαν -μαζί με τις παλιές οφειλές- στα 83,6 δισ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το Νοέμβριο δημιουργήθηκαν νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία ύψους 1,453 δισ. ευρώ.

Η δυσκολία μεγενθύνεται από το γεγονός ότι από τα 11,8 δισ. ευρώ που δημιουργήθηκαν φέτος, η Γενική Γραμματεία Εσόδων θεωρεί εισπράξιμα μόνο τα 7,2 δισ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης:  "Φρένο" στις αυθαίρετες χρεώσεις από τα πενταψήφια νούμερα

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ μένουν μόλις 48 ώρες μέχρι να λήξει η προθεσμία πληρωμής υποχρεώσεων προς την εφορία αναφορικά με τα τέλη κυκλοφορίας, με την τρίτη δόση του ΕΝΦΙΑ αλλά και για τις αυξημένες προκαταβολές φόρου και τις ρυθμίσεις.

Η ΝΔ σχολιάζοντας την έκρηξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών κάνει λόγο για ψέματα της συγκυβέρνησης που “έχουν κοντά ποδάρια”.