Συναγερμός στο Παρίσι: Δύο νεκροί – Μία γυναίκα-καμικάζι ανατινάχτηκε (φωτο-βίντεο)

122
ΠΑΡΙΣΙ: Άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι στο πλήθος - Νεκρός ο δράστης, τέσσερις τραυματίες

Τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Σεν Ντενί, στο βόρειο Παρίσι, σε σχέση με τις επιθέσεις της Παρασκευής στη γαλλική πρωτεύουσα, έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές.
Καμία διευκρίνιση δεν έχει γίνει προς το παρόν σχετικά με την ταυτότητα των συλληφθέντων.
Η επιχείρηση αυτή της αστυνομίας έχει στόχο τον Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι ο εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων της Παρασκευής.

Νωρίτερα αστυνομικές πηγές είχαν δηλώσει ότι δύο ύποπτοι που βρίσκονταν οχυρωμένοι μέσα στο διαμέρισμα που έχει περικυκλωθεί από τις ειδικές δυνάμεις είναι νεκροί και είχαν διευκρινίσει ότι η μια είναι μια γυναίκα που ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη. Επίσης είχαν σημειώσει ότι ένας τρίτος ύποπτος εξακολουθεί να βρίσκεται μέσα στο διαμέρισμα.

Οι νεκροί δεν έχουν αναγνωρισθεί και, κατά συνέπεια, δεν είναι γνωστό εάν ήταν καταζητούμενοι. Εχει συλληφθεί και τέταρτο άτομο, ο άνθρωπος που δάνεισε το διαμέρισμά του στους υπόπτους, σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

“Η επιχείρηση της αστυνομίας εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη. Δεν έχει τελειώσει”, δήλωσε παράλληλα το τοπικό μέλος του κοινοβουλίου, ο Ματιέ Ανοτέν, στον γαλλικό ραδιοσταθμό France Inter. “Όλοι πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους. Εξακολουθούν να βρίσκονται ένοπλοι οχυρωμένοι μέσα στο διαμέρισμα”, πρόσθεσε.
Την ίδια ώρα οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι σήμερα δεν θα ανοίξουν τα σχολεία στο κέντρο του Σεν Ντενί, όπου διεξάγεται από την αυγή η μεγάλη αυτή επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής.
Ζητήθηκε “από τον πληθυσμό να αποφεύγει πάση θυσία την ζώνη του κέντρου της πόλης”, σημείωσαν οι ίδιες πηγές.

Διαβάστε επίσης:  3ο Συνέδιο Δημοτικών Ραδιοφώνων: Ζητείται εξαίρεση από τον διαγωνισμό αδειοδότησης

Παρίσι 1Επίσης έχει διακοπεί η λειτουργία του μετρό, των λεωφορείων και του τραμ που εξυπηρετεί το Σεν Ντενί λόγω της επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής που βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με την διοίκηση των μέσων μεταφοράς RATP.

Ένας ύποπτος για την οργάνωση των δολοφονικών επιθέσεων στο Παρίσι την περασμένη Παρασκευή, είναι ο στόχος της επιχείρησης της γαλλικής αστυνομίας στο Σεν Ντενί, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές της χώρας. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, o Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, θεωρείται ότι ήταν ένα από τα άτομα που βρίσκονται κλεισμένα σε διαμέρισμα στο βόρειο Παρίσι, κοντά στο στάδιο που έγιναν οι επιθέσεις την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters η αστυνομία κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εκκένωσε πολυκατοικίες στο Σεν Ντενί κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για τη σύλληψη των υπόπτων.