Συνεδριάζει το μεσημέρι υπό τον Κ.Μητσοτάκη η ΚΟ της ΝΔ

78

Υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη, συνεδριάζει στις 14:00, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.

Στην συνεδρίαση θα γίνει εκλογή του Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς και των αναπληρωτών του.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της ΝΔ, με διάθεση επαναθεμελίωσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τείνει χείρα πολιτικής φιλίας σε όλα τα στελέχη και τους βουλευτές, ανεξάρτητα εάν τον στήριξαν ή όχι και διαμορφώνει τη νέα ηγετική ομάδα.

Σύμφωνα με αποφάσεις του κ. Μητσοτάκη, για τη θέση του γραμματέα της ΚΟ προτείνεται ο Κώστας Τσιάρας, η εκλογή του οποίου θα γίνει μετά την ομιλία του προέδρου της ΝΔ στους βουλευτές.

Διαβάστε επίσης:  Τζανακόπουλος για Σκοπιανό: Συμφωνία μόνο με σύνθετη ονομασία και erga omnes

Για αναπληρωτές του γραμματέα της ΚΟ προτείνονται οι βουλευτές: Κώστας Βλάσης (Αρκαδίας), Στέργιος Γιαννάκης (Πρέβεζας), Αθανάσιος Καββαδάς (Λευκάδας), Ανδρέας Κατσανιώτης (Αχαΐας) και Χρήστος Μπουκώρος (Μαγνησίας).

Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ορίστηκαν από τον κ. Μητσοτάκη ο Νίκος Δένδιας, ο Γιάννης Βρούτσης και η Νίκη Κεραμέως.

Εκπληξη αποτέλεσε η τοποθέτηση στη θέση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, του «καραμανλικού» βουλευτή Β’ Αθηνών Γιώργου Κουμουτσάκου.

Αναβαθμισμένο ρόλο θα έχει ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης που θα είναι ο σύνδεσμος του κόμματος με την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ουσιαστικά, προαλείφεται για γραμματέας της Π.Ε., μετά το συνέδριο.