Συνελήφθησαν 3 Πακιστανοί για πλαστογραφία στο Περιστέρι

25

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 29-3-2016 στο Περιστέρι…
από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, 3 αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 39, 41 και 45 ετών για πλαστογραφία και κατοχή κλεμμένων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος καθώς και για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, ύστερα από διερεύνηση πληροφοριών σχετικά με φάκελο που περιείχε 2 γνήσια διαβατήρια τρίτων προσώπων (για ένα εκ των οποίων είχε δηλωθεί κλοπή) και προορίζονταν να αποσταλούν μέσω ταχυδρομείου στο Πακιστάν, εξακριβώθηκε ότι ο 39χρονος ήταν ο αποστολέας του φακέλου, ο οποίος και συνελήφθη.

Διαβάστε επίσης:  Καιρός: "Μένουμε σπίτι" - Νέα κακοκαιρία προ των πυλών

Από την έρευνα στην οικία του στο Περιστέρι, πρόεκυψε ότι από κοινού με τους έτερους συλληφθέντες, δραστηριοποιούνταν στην κατάρτιση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, τα οποία πωλούσαν, έναντι αμοιβής που κυμαίνονταν από -30- έως -500- ευρώ, σε αλλοδαπούς προκειμένου να νομιμοποιούν την παραμονή, την κίνηση και την επαγγελματική τους δραστηριότητα καθώς και να διευκολύνουν την είσοδο και έξοδο από την Ελληνική Επικράτεια.

Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
2 φορητοί υπολογιστές
Πλήθος ταξιδιωτικών εγγράφων σε ψηφιακή μορφή, καταρτισμένα με ειδικό λογισμικό
1 tablet
Φωτογραφίες τρίτων προσώπων, τύπου διαβατηρίου
9 κινητά τηλέφωνα
Το χρηματικό ποσό των -265- ευρώ

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.