Συνελήφθη Τούρκος διακινητής με την συνδρομή ιδιωτικού αεροσκάφους της Αερολέσχης Μυτιλήνης

96
πρόσφυγες, περιορισμένες, ροές, νησιά,

Άψογη αποδείχθηκε η συνεργασία μικρού αεροσκάφους της Αερολέσχης Μυτιλήνης με το Λιμενικό Σώμα και είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη Τούρκου διακινητή, ο οποίος μετέφερε πρόσφυγες στο νησί.

Ο Τούρκος αποβίβασε τους πρόσφυγες στο ακρωτήριο Κόρακας, στα βορειοανατολικά του νησιού και στράφηκε και πάλι προς την Τουρκία. Ωστόσο ο χειριστής του μικρού αεροσκάφους ειδοποίησε άμεσα το Λιμενικό, το οποίο, επενέβη έγκαιρα και συνέλαβε τον διακινητή.

Το αεροσκάφος της Αερολέσχης Μυτιλήνης πετούσε στα βόρεια του νησιού, συμμετέχοντας στην από αέρος επιτήρηση για τον φόβο δασικών πυρκαγιών.

Κάποια στιγμή στο στενό μεταξύ Λέσβου-Τουρκίας υπήρχαν τουλάχιστον τέσσερις υπερφορτωμένες βάρκες με περισσότερους από 200 επιβαίνοντες. Η μια κατευθύνθηκε στο ακρωτήριο Κόρακας όπου αποβιβάσθηκαν κάπου 50 άνθρωποι, ενώ ο επιβαίνων στο σκάφος διακινητής κινήθηκε για να επιστρέψει στην Τουρκία.

Διαβάστε επίσης:  Μαζική έξοδος των εκδρομέων του τριημέρου

Από τον πιλότο της Αερολέσχης ειδοποιήθηκε το Λιμενικό Σώμα, σκάφος του οποίου από το Μόλυβο έσπευσε στην περιοχή εντόπισε το διακινητή και τον καταδίωξε.

Ο πιλότος της Αερολέσχης, ο οποίος δεν επιθυμεί να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του και απαθανάτισε φωτογραφικά όλη τη διαδικασία, αναφέρει πως σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής παρακολουθούσε από μακριά τακταινόμενα.

Όπως έγινε γνωστό τη ο Τούρκος διακινητής μετέφερε στη Λέσβο 54 μετανάστες και πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων 20 γυναίκες και παιδιά. Συνελήφθη και οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη.