Συνεχίζονται οι έρευνες στο Φαρμακονήσι για τυχόν αγνοούμενους

224
Εύβοια: Μυστήριο με τον εντοπισμό πτώματος στην Ερέτρια

Με πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος και πλωτό συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων, μετά την ανατροπή ξύλινου ιστιοφόρου σκάφους με μετανάστες που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 34 άτομα, μεταξύ των οποίων 4 βρέφη, 11 μικρά παιδιά (6 αγόρια και 5 κορίτσια) δέκα γυναίκες και 9 άντρες.Το προσφυγικό θα τεθεί επί τάπητος στην έκτακτη Σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, στις Βρυξέλλες, στη σκιά της δραματικής αλλαγής πλεύσης της Γερμανίας, η οποία, λόγω της αδυναμίας διαχείρισης των χιλιάδων προσφύγων που έφτασαν στο έδαφός της τις προηγούμενες μέρες, αναστέλλει προσωρινά τη Συνθήκη Σένγκεν κι επιβάλλει πλέον αυστηρούς ελέγχους στα σύνορα με την Αυστρία, ενώ ανεστάλη προσωρινά και η σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ των δύο χωρών.

Σλοβακία, Ρουμανία, Τσεχία, Ουγγαρία και Πολωνία αντιδρούν έντονα στο σχέδιο της Κομισιόν για επιβολή ποσοστώσεων στην κατανομή των προσφύγων, με τη Σλοβακία μάλιστα να προτίθεται να προβάλει και βέτο, ενώ αύριο ξεκινά στην Ουγγαρία η εφαρμογή του νέου νόμου για τη Μετανάστευση, που επιβάλλει ότι όποιος περνά παράνομα τα σύνορα της χώρας, θα συλλαμβάνεται.

Διαβάστε επίσης:  Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Στο Φαρμακονήσι ο υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης

Από το ναυάγιο, διασώθηκαν 99 άτομα, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα, η οποία είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο και δεν είχε συμπεριληφθεί στη τελική καταμέτρηση.

Άνδρες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών αναμένεται να πραγματοποιήσουν σήμερα νέα έρευνα στα αμπάρια του ανατραπέντος ξύλινου πλοίου προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν άλλοι εγκλωβισμένοι.

Οι διασωθέντες μετανάστες μεταφέρθηκαν στη Λέρο, ενώ οι σοροί των θυμάτων θα μεταφερθούν στη Ρόδο με κανονιοφόρο του πολεμικού ναυτικού.

Έως τώρα δεν έχει διευκρινισθεί πόσα άτομα βρίσκονταν πάνω στο σκάφος, ούτε αν υπήρχαν δουλέμποροι σε αυτό που το εγκατέλειψαν.

Φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει η προανακριτική διαδικασία που αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα
Στο Φαρμακονήσι έφτασε, πριν από λίγο, ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης, ενώ στο πλοίο ανοιχτής θαλάσσης και στις έρευνες στη θαλάσσια περιοχή προΐσταται ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αθανάσιος Αθανασόπουλος και ο Β’ υπαρχηγός του σώματος Νικόλαος Πατρινός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here