Συνεχίζουν να μας εκβιάζουν με το grexit!

143

Πρόθυμη για μεταρρυθμίσεις θεωρεί την ελληνική κυβέρνηση ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης Κλάους Ρέγκλινγκ, παρά τις πρόσφατες καθυστερήσεις που σημειώθηκαν στο πρόγραμμα.

«Στην Ελλάδα μερικές φορές τα πράγματα “κολλάνε”, αλλά δεν θα πρέπει αυτό να το εξομοιώνουμε με μεταρρυθμιστική απροθυμία», δηλώνει στην Frankfurter Allgemeine Zeitung και αποδίδει τις καθυστερήσεις στις αδυναμίες της ελληνικής Διοίκησης. «Ο Τσίπρας φέρνει αποτέλεσμα», λέει χαρακτηριστικά.

«Θα χρειαστεί μια γενιά προκειμένου να φτάσουμε στην ευρωπαϊκή κανονικότητα», συνεχίζει ο κ. Ρέγκλινγκ και προσθέτει ότι η ελληνική Διοίκηση συχνά επιβαρύνεται υπερβολικά με την εφαρμογή κάποιων μεταρρυθμίσεων.

Τονίζει ωστόσο ότι η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει πως μόνο με μεταρρυθμίσεις θα λάβει περαιτέρω πιστώσεις από τον ESM και επισημαίνει ότι μόνο με την δανειακή βοήθεια η χώρα μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της προς την ESM και το ΔΝΤ.

Διαβάστε επίσης:  Επιστροφή φόρου: Πότε γίνεται συμψηφισμός και πότε πληρώνεται

Σε μια τέτοια περίπτωση, συνεχίζει ο επικεφαλής του ESM, δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να φθάσουμε σε μια κατάσταση παρόμοια με αυτή στα μέσα του έτους.

Σε ό, τι αφορά τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ο κ. Ρέγκλινγκ εξηγεί ότι το Grexit αποτελούσε πιθανότητα όσο η ελληνική κυβέρνηση απέρριπτε τις μεταρρυθμίσεις. Μετά την συμφωνία της όμως με τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη, η κυβέρνηση γνωρίζει «ότι η χώρα μπορεί μακροπρόθεσμα να εξυγιανθεί μόνο εάν επενδύσει σε μια μεταρρυθμιστική πορεία», σημειώνει και αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή «ο Τσίπρας φέρνει αποτέλεσμα».