Σφυροκόπημα… εξ αριστερών

187

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η Αριστερή Πλατφόρμα, με άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Iskra, κάνοντας λόγο για «πρωτοφανές αντιδημοκρατικό σχέδιο νέας μνημονιακής υποδούλωσης της χώρας». Μιλά για πρόθεση της κυβέρνησης να ξεκαθαρίσει τις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ από τα «αντιμνημονιακά βαρίδια», εν όψει εκλογών-εξπρές, που σύμφωνα με το άρθρο είναι προγραμματισμένες ακόμη και για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, αφού η κυβέρνηση τελειώσει «άρον-άρον» με το μνημόνιο.

Η κυβέρνηση, συνεχίζει το άρθρο, επιδιώκει να τελειώσουν όλα μέσα στο Σαββατοκύριακο, να υπογραφεί το μνημόνιο την Τρίτη 11 Αυγούστου, να ψηφιστεί από τη Βουλή την Πέμπτη, 13 Αυγούστου και να συνεδριάσει το Eurogroup την επόμενη Παρασκευή.

Διαβάστε επίσης:  Μαξίμου: Καλωσορίζουμε την αποδοχή της ΠΓΔΜ για λύση erga omnes

Και συνεχίζει: «Το μόνο που ανησυχεί την κυβέρνηση σε αυτόν τον άκρως αντιδημοκρατικό προγραμματισμό, ο οποίος παραβιάζει κάθε ίχνος από τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα και διεξάγεται μέσα στο Δεκαπενταύγουστο, ερήμην του ελληνικού λαού, είναι να υπάρξουν κωλύματα από την πλευρά των θεσμών. Παρ’ ότι η κυβέρνηση είναι μάλλον διατεθειμένη να προσφέρει στους πιστωτές «γη και ύδωρ»

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο εδώ