Σόιμπλε VS Γιούνκερ

169

«Σόιμπλε κατά Γιούνκερ» έχει τίτλο το δημοσίευμα της Sueddeutsche Zeitung, το οποίο αναδεικνύει την διάσταση απόψεων που έχουν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το εάν είναι εφικτή μια συμφωνία για το νέο ελληνικό πρόγραμμα μέχρι τις 20 Αυγούστου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας ο Σόιμπλε υποστηρίζει στις συνομιλίες με τους συνομιλητές του πως οι διαπραγματεύσεις για το τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα δεν θα ολοκληρωθούν εγκαίρως και ότι ως εκ τούτου θα απαιτηθεί νέο δάνειο – γέφυρα 5 δισ. ευρώ.

«Ένα πρόγραμμα που θα πρέπει να κρατήσει για τρία χρόνια και να προσφέρει περισσότερα από 80 δισ. ευρώ πρέπει να έχει στέρεα βάση. Ένα νέο δάνειο-γέφυρα είναι καλύτερη λύση από μια μισοτελειωμένη συμφωνία», φέρεται να υποστήριξε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Διαβάστε επίσης:  Σταϊκούρας: "Στοίχημα ένα νέο παραγωγικό μοντέλο"

Η Suddeutsche Zeitung υπογραμμίζει πως την θέση αυτή δεν την ενστερνίζεται ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη δυνατότητα επίτευξης συμφωνίας μέχρι τις 20 Αυγούστου.