Σύγκρουση φέρυ μπόουτ με λέμβο προσφύγων – Αγνοούνται εννέα ενήλικες και τέσσερα παιδιά

185
Τούρκοι, ζητούν, Νόμπελ, βοήθεια, πρόσφυγες,

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι, μεταξύ αυτών τέσσερα παιδιά, σκοτώθηκαν και άλλοι 13 αγνοούνται στα ανοικτά των τουρκικών ακτών έπειτα από τη σύγκρουση φέρυ μπόουτ με λέμβο που μετέφερε πρόσφυγες προς την Ελλάδα.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan το δυστύχημα σημειώθηκε στα ανοικτά των Δαρδανελλίων στο βορειοδυτικό τμήμα της Τουρκίας.

Σαράντα έξι μετανάστες επέβαιναν στην φουσκωτή λέμβο που βυθίστηκε στο Αιγαίο, προσέθεσε το πρακτορείο, χωρίς να διευκρινίζει την εθνικότητα των θυμάτων.

Το Λιμενικό Σώμα διέσωσε 20 επιβαίνοντες του πλεούμενου και συνεχίζει τις έρευνες με στόχο τον εντοπισμό και τη διάσωση και άλλων επιζώντων.

Εδώ και πολλούς μήνες, όλο και περισσότεροι μετανάστες, στην πλειονότητά του Σύροι, επιχειρούν να διαπλεύσουν με κίνδυνο την ζωή τους το Αιγαίο Πέλαγος από τις τουρκικές ακτές με κατεύθυνση τα ελληνικά νησιά.

Διαβάστε επίσης:  Γκρίζοι Λύκοι: Υπονομεύουν τη γερμανική πολιτική; - Αποκαλύψεις για το πώς προσπαθούν να κερδίσουν επιρροή

Σύμφωνα με έναν απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς, 274 μετανάστες έχουν χάσει την ζωή τους στο Αιγαίο.

Πηγή: ΑMΠΕ