ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ: Που τα βρήκαν που διαφώνησαν (βίντεο)

390
σύσκεψη, πολιτικών, αρχηγών,

Ύστερα από σχεδόν έξι ώρες τελείωσε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που βγήκε από το Προεδρικό Μέγαρο ήταν ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος έκανε και μια πρώτη ενημέρωση.

Σύμφωνα με τον αρχηγό των ΑΝΕΛ και υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, οι πολιτικοί αρχηγοί τα βρήκαν στο θέμα του μεταναστευτικού, στην αλλαγή του εκλογικού νόμου από την παρούσα Βουλή (στην οποία διαφώνησε μόνο η ΝΔ) και δεν συμφώνησαν υπαιτιότητα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στο θέμα του Ασφαλιστικού.

Τι είπε ο κ. Γ. Πλακιωτάκης

“Στη σημερινή συνάντηση προσήλθαμε με θεσμική συνέπεια και επιφυλάξεις. Ήρθαμε για να ακούσουμε. Η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με τα αδιέξοδα της δικής της πολιτικής, Αναζητά σωσίβιο σωτηρίας. Η ΝΔ δεν θα συμμετάσχει σε επικοινωνιακά τεχνάσματα. Η Βουλή είναι ο τόπος όπου συζητούνται όλα. Ο εκλογικό νόμος δεν είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας. Από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για τα hot spots, πρέπει να δημιουργηθούν σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες.”

Τι είπε η Φ. Γεννηματά

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, στην εξάωρη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών δεν συζητήθηκε σε βάθος το θέμα του Ασφαλιστικού. Όπως είπε η κα Γεννηματά, ο πρωθυπουργός γνωρίζει τις κόκκινες γραμμές του ΠΑΣΟΚ

Διαβάστε επίσης:  Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ με Τσίπρα και Ζάεφ

Τι είπε ο Β. Λεβέντης

“Η Ένωση Κεντρώων ζήτησε συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης γιατί θεωρούμε ότι οι 153 βουλευτές είναι ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία που στην πρώτη δυσκολία θα καταρρεύσει. Ο κ. Τσίπρας που έδωσε να καταλάβω ότι δεν σκέφτεται για οικουμενική,. Σήμερα η όλη διαδικασία αφορούσε το προσφυγικό και το ασφαλιστικό. Πιστεύω ότι στο μυαλό του ο Τσίπρας ήθελε να χρησιμοποιήσει το προσφυγικό για να πείσει τους ξένους να χαλαρώσουν στο ασφαλιστικό. Αυτό δεν θα περάσει γιατί οι ξένοι έχουν κουραστεί να είναι οι Έλληνες πρωθυπουργοί αναξιόπιστοι και να μην κάνουν μεταρρυθμίσεις. Νομίζω ότι ο κ. Τσίπρας σε αυτό το πονηρό σχέδιο θα αποτύχει.”

Τι είπε ο Στ. Θεοδωράκης

“Οι συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών δεν λύνουν τα προβλήματα της κοινωνίας. Αυτό το σύμπλεγμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορεί να κάνει προτάσεις. Συζητήσαμε για προσφυγικό, ασφαλιστικό και Συνταγματική Αναθεώρηση. Όλοι συμφώνησαν, πλην του Πλακιωτάκη, να αλλάξει τον εκλογικό νόμο.”