Τέλος στις φοροαπαλλαγές μετά τις εκλογές – Κύμα φόρων και μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις

250
ΑΠΟΨΗ: Ο Τσίπρας χειρίσθηκε την εξουσία όπως τα χρήματα οι νεόπλουτοι του Τζόκερ!

Προ των πυλών είναι οι αλλαγές στην φορολόγηση οι οποίες θα έρθουν άσχετα με το ποια κυβέρνηση θα προκύψει από τις εκλογές, ενώ παράλληλα δανειστές και εταίροι αναμένουν να ψηφιστούν μία σειρά από νέα μέτρα ώστε να δώσουν την έγκρισηγια την επόμενη δόση.
Νέοι φορολογικοί συντελεστές στο εισόδημα και η έκτακτη εισφορά που θα συμπεριληφθεί στη φορολόγηση, αυξάνουν αυτόματα την αύξηση των φόρων και άρα τη μείωση των μισθών και των συντάξεων.

Από εκεί και πέρα, μέσα σε δύο μήνες θα πρέπει να έχει τελειώσει το ζήτημα της φορολόγησης των αγροτών με τον συντελεστή να αυξάνεται από το 13% στο 20% για το 2016 και στη συνέχεια στο 26%. Το ίδιο μέτρο θα ισχύσει και για τους ελεύθερους επαγγελματίες από το 2017 και μετά.

Διαβάστε επίσης:  Επιδότηση 5.000 ευρώ για ηλεκτρικά ΙΧ – Πώς θα τη λάβετε

Αλλαγές θα δούμε όμως μέσα από την κατάργηση μίας σειράς φοροαπαλλαγών, οι οποίες προβλέπονται ώστε να αυξηθούν τα άμεσα έσοδα του Κράτους.
Όσον αφορά στη φορολόγηση από ενοίκια, εκεί ο φόρος θα αυξηθεί από το 11% στο 15% για τα εισοδήματα μέχρι 12.000 ευρώ, ενώ για τα μεγαλύτερα εισοδήματα θα φτάσει στο 33%.

Στο συνταξιοδοτικό, εκτός από τις μειώσεις στις συντάξεις και τα όρια ηλικίας, οι νέες αλλαγές αφορούν στην ενοποίηση των Ταμείων, αλλά και στο νέο υπολογισμό των ποσών που θα προκύπτει έπειτα από την κατάργηση του ΕΚΑΣ για το 20% των συνταξιούχων και τις άλλες μειώσεις που θα ακολουθήσουν, παράλληλα με τις μειώσεις που θα έρθουν από την ενοποίηση της κύριας με την επικουρική.