Τίτλοι τέλους για την Σαββαϊδου, με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου

118

“Το υπουργικό συμβούλιο ομοφώνως έκανε αποδεκτή την εισήγηση του υπουργού Οικονομικών για να παυθεί από τα καθήκοντά της η γγ Δημοσίων Εσόδων, η κ. Σαββαϊδου”, ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου.

«Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι», τόνισε η κ. Γεροβασίλη, «σε τέτοιες εποχές δύσκολες για την ελληνική κοινωνία, για τον ελληνικό λαό, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, ειδικά σε δημόσιους λειτουργούς, να λειτουργούν ενάντια στο δημόσιο συμφέρον, επίσης όχι μόνο αυτό, αλλά να ευνοούν και συγκεκριμένες επιχειρήσεις, οι οποίες ευνοήθηκαν και στο παρελθόν από άλλες κυβερνήσεις και οι οποίες αποτέλεσαν τον πυρήνα της διαπλοκής». «Σε αυτή τη χώρα», σημείωσε, «υπάρχουν νόμοι, κανόνες και θα τηρηθούν».

Στο ερώτημα εάν θα υπάρχει ένα κενό, είπε ότι «θα λυθούν όλα όπως πρέπει να λυθούν, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία».

Σε ερώτημα σχετικά με το εάν συμφωνούν οι εταίροι, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «είμαστε κυρίαρχο κράτος, αυτό δεν θα πρέπει να το ξεχνάμε και η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου ομοφώνως με εισήγηση του υπουργού Οικονομικών ήταν αυτή και έγινε αποδεκτή».

Την ίδια ώρα απάντηση σε όσες κατηγορίες της αποδίδονται, δίνει η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων με μια πολυσέλιδη ανακοίνωσή της. Η Κατερίνα Σαββαϊδου κάνει λόγο για αβάσιμες κατηγορίες ενώ αναφέρει:

“Σε κάθε περίπτωση από τις αποφάσεις μου δεν ζημιώθηκε σε καμία περίπτωση το Δημόσιο, ούτε ωφελήθηκα με κανένα τρόπο εγώ προσωπικά, πράγμα που θα ήταν απαραίτητο προκειμένου οι ως άνω αποφάσεις να στοιχειοθετούν ποινικά αδικήματα”, αναφέρει.
Δηλώνει επίσης ότι δεν παραιτήθηκε γιατί δεν μπορεί να αποχωρήσει “σε μια χρονική στιγμή που αβάσιμα αμφισβητείται η ορθή εκπλήρωση των καθηκόντων μου και πλήττεται η εντιμότητά μου και η αξιοπρέπειά μου λόγω της εμπλοκής του ονόματος μου σε δικαστικές περιπέτειες’.

Διαβάστε επίσης:  Funds για "κόκκινα" δάνεια: Δεν θέλουμε να βγάλουμε τον κόσμο από τα σπίτια του - Οι συστάσεις Σταϊκούρα

Τέλος προαναγγέλλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη προκειμένου να υπερασπιστεί την τιμή και την υπόληψή της.

Την ίδια ώρα, ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, για την υπόθεση της γγ Δημοσίων Εσόδων, Αικατερίνης Σαββαϊδου και αίτημα να κατατεθεί τυχόν αλληλογραφία που υποστηρίζει ότι αντάλλαξε με τους αρμόδιους υπουργούς, κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης.
Επικαλούμενος τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ της κ. Σαββαϊδου και της κυβέρνησης, με αφορμή την άρνησή της να παραιτηθεί από τη θέση της μετά τις κατηγορίες για παράβαση καθήκοντος, ο κ. Κακλαμάνης κάνει λόγο για ερωτηματικά που έχουν δημιουργηθεί.
Όπως αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ, γεννούν πολλά ερωτηματικά οι ισχυρισμοί της κ. Σαββαϊδου ότι ήταν έγκαιρα ενήμερα τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη και υπήρχε η δυνατότητα τροποποίησης των δύο αποφάσεών της, σχετικά με τον χρόνο απόδοσης του φόρου τηλεοπτικών διαφημίσεων.
Αθηναϊκό Πρακτορείο, Αθήνα