23 C
Athens
Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2020

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 22 Σεπτεμβρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ  Το 1915... Αγγλογαλλικά στρατεύματα της Αντάντ αποβιβάζονται στη Θεσσαλονίκη, λίγες ώρες μετά την παραίτηση Βενιζέλου, ακυρώνοντας την ουδετερότητα της Ελλάδας στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΤΑΡ: 32 εκατ. ευρώ αναμένεται να διαμορφωθεί η συνολική δαπάνη !

Στα 32 εκατ. ευρώ αναμένεται να διαμορφωθεί η συνολική δαπάνη της ΤΑP AG για δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, όπως έγινε γνωστό στο πλαίσιο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα (26/2) μεταξύ του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη και εκπροσώπων των τριών Περιφερειών της Μακεδονίας, από τις οποίες θα διέρχεται ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP), καθώς και εκπροσώπων της εταιρείας TAP AG.

Ειδικότερα, στη συνάντηση συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Γεώργιος Παυλίδης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Θεοφάνης Παπάς, ο επικεφαλής του ΤΑΡ στην Ελλάδα Ρίκαρντ Σκούφιας, ο διευθυντής Εξωτερικών και Κυβερνητικών Υποθέσεων του ΤΑΡ Αλέξανδρος Πανουργιάς, ο διευθυντής του Γραφείου Υπουργού Δημοσθένης Παπασταμόπουλος και συνεργάτες του υπουργού.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να διερευνηθεί ο καλύτερος δυνατός τρόπος διαχείρισης του ποσού που θα διαθέσει η εταιρεία του αγωγού στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου. Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει υπερδιπλασιάσει το διαθέσιμο ποσό, για να φθάσει στα 32 εκατ. ευρώ, ως αποτέλεσμα και των συνομιλιών εκπροσώπων του υπουργείου με την εταιρεία για την επανεκκίνηση του έργου. Η συζήτηση είχε ως στόχο να καθοριστούν οι βέλτιστες διαδικασίες και να εξαντληθούν τα περιθώρια μεγιστοποίησης της κοινωνικής και αναπτυξιακής αποτελεσματικότητας της ενίσχυσης.

Διαβάστε επίσης:  Κτηματολόγιο: Παγώνουν τα πρόστιμα έως το τέλος του χρόνου - Πώς θα υπολογίζονται από το 2021

Τρία είναι τα βασικά θέματα που διευθετήθηκαν:

Τα βασικά πεδία για τα οποία μπορούν να υποβάλλονται έργα προς χρηματοδότηση αφορούν: α) Περιβάλλον, β) Εκπαίδευση και Κατάρτιση (με έμφαση στην επαγγελματική εκπαίδευση και τον ενεργειακό τομέα), γ) Κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη (με έμφαση στην αγροτική οικονομία και τον τουρισμό), δ) Ποιότητα ζωής των τοπικών κοινοτήτων (με έμφαση στην κοινωνική στήριξη και συνοχή).
Η διαδικασία με την οποία οι αρμόδιοι φορείς και τα άλλα ενδιαφερόμενα μέρη μπορούν να υποβάλουν προς την εταιρεία ΤΑP AG προτάσεις για έργα ή προγράμματα προς έγκριση χρηματοδότησης στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) της εταιρείας και προς όφελος των τοπικών κοινωνιών κατά μήκος της διαδρομής του αγωγού. Αποφασίστηκε επίσης η συγκρότηση, με ευθύνη του υπουργείου, Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου, στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της TAP AG, των περιφερειών και των δήμων από τις οποίες θα διέρχεται ο αγωγός.
Τα εδαφοκοινωνικά κριτήρια για την κατανομή του ποσού ανά περιφέρεια στο πλαίσιο ενός τετραετούς επιχειρησιακού σχεδίου 2016-2019 και σε στενή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους δήμους ανά περιφέρεια.

Διαβάστε επίσης:  Επιδότηση 100.000 θέσεων εργασίας: Πότε αρχίζει το πρόγραμμα - Όλες οι λεπτομέρειες

Σημειώνεται ότι η προσέγγιση κάθε έργου μεθοδικά και βάσει της συνολικής επίδρασής του, εκτός των ειδικών δράσεων ανά περιοχή μπορεί να πολλαπλασιάσει τα θετικά αποτελέσματα, να εξαπλώσει γεωγραφικά τις ωφέλειες και να βοηθήσει ταυτόχρονα πολύ περισσότερο κόσμο.

Κοινοποίηση

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΟΑΕΔ: Αυτές είναι οι 74 νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες – Ποιους αφορούν

Ένα εκτεταμένο σύνολο υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για ανέργους, εργαζόμενους, επιχειρήσεις και εργοδότες,...

Τι να περιμένουν οι δικαιούχοι των αναδρομικών από τον Οκτώβριο

Μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου αναμένεται να καταβληθούν, εφάπαξ, τα αναδρομικά...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 21 Σεπτεμβρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ  Το 1949...Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναγγέλλει την υποτίμηση της δραχμής. Καθώς η χώρα εξέρχεται...

Συναγερμός για την έκρηξη δημοσίου και ιδιωτικού χρέους

Η μεγάλη φετινή ύφεση, έστω και αν είναι μικρότερη από τις αρχικές...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή