Ταϊβάν: 8 νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες από τον μεγάλο σεισμό

115

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, πέντε άνθρωποι εξακολουθούν να βρίσκονται παγιδευμένοι στα ερείπια της 17όροφης πολυκατοικίας στην πόλη Ταϊνάν, στην νοτιοανατολική Ταϊβάν, η οποία κατέρρευσε εξαιτίας του ισχυρού σεισμού και στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 8 ανθρώπους.

Καθώς συνεχίζονται οι έρευνες των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό των ανθρώπων αυτών που πιστεύεται ότι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα ερείπια, διάφορα ερωτήματα εγείρονται όσον αφορά την τήρηση των προδιαγραφών ασφαλείας κατά την κατασκευή του Wei-guan Golden Dragon Building, όπως ονομάζεται, μετά την κατάρρευσή του από τον σεισμό αυτόν κατά την έναρξη της γιορτής του Νέου Σεληνιακού Έτους.

Μέχρι στιγμής πάνω από 220 άνθρωποι έχουν διασωθεί μετά τον ισχυρό αυτόν σεισμό στο νότιο τμήμα της Ταϊβάν, ο οποίος προκάλεσε την κατάρρευση τεσσάρων κτιρίων στην πόλη Ταϊνάν, ενώ ανάμεσα στα θύματα βρίσκεται και ένα βρέφος, ένα κοριτσάκι.

Οι έρευνες των σωστικών συνεργείων επικεντρώνονταν σήμερα το πρωί στα ερείπια πολυώροφης πολυκατοικίας που κατέρρευσε στην πόλη αυτή εξαιτίας του σεισμού, ενώ συνεχίζονται ακόμη οι προσπάθειες για τη διάσωση ανθρώπων που μπορεί να βρίσκονται παγιδευμένοι στα ερείπιά της.

Διαβάστε επίσης:  Κομισιόν: Προτάσεις για ένα καλύτερο ...ευρωπαϊκό καλοκαίρι!

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι στο κτίριο αυτό ζούσαν πάνω από 200 άνθρωποι, ενώ ο δήμαρχος της Ταϊνάν διευκρίνισε πως οι ένοικοι της πολυκατοικίας ήταν 221.

Από τον σεισμό προκλήθηκαν επίσης προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο, όπως και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της νότιας Ταϊβάν.

Η Ταϊβάν, που βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου τέμνονται δύο τεκτονικές πλάκες, πλήττεται συχνά από ισχυρούς σεισμούς. Μια δόνηση 7,6 βαθμών τον Σεπτέμβριο του 1999 είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περίπου 2.700 άνθρωποι. Τον Ιούλιο του 2013, σεισμική δόνηση 6,3 βαθμών στο κεντρικό τμήμα του νησιού στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους και είχε προκαλέσει μεγάλες κατολισθήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ