Τα είπε όλα η μητέρα του Παύλου Φύσσα

108
Μάγδα Φύσσα, μήνυση, χρυσαυγίτη,

Ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής, με συνηγόρους της υπεράσπισης να διαμαρτύρονται για ερωτήσεις που απευθύνουν οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής προς τη μητέρα του Παύλου Φύσσα. Φωνές και στο ακροατήριο, όταν ο δικηγόρος του Γιώργου Ρουπακιά ζήτησε να μην αποκαλούν τον πελάτη του “δολοφόνο”. Η Μάγδα Φύσσα, που συνεχίζει την κατάθεσή της, μετά από ολιλόλεπτη διακοπή, λόγω αδιαθεσίας που αισθάνθηκε, αναφέρθηκε στην κυνική δήλωση του Νίκου Μιχαλολιάκου περί ανάληψης της πολιτικής ευθύνης στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Η μητέρα του αδικοχαμένου μουσικού σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως μέσα σε 15 λεπτά συγκροτήθηκε τάγμα εφόδου, και κατήγγειλε πως οι μάρτυρες και φίλοι του Παύλου έχουν απειληθεί και ξυλοκοπηθεί. Η κα Φύσσα επικαλέστηκε βίντεο από γραφεία της Χρυσής Αυγής, στο οποίο, σύμφωνα με την ίδια, ο πυρηνάρχης της Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης αναφέρει: “Είμαστε Χρυσή Αυγή, κάνουμε ό,τι μας πουν και μετά από εντολή του Λαγού. Ό,τι κινείται σφάζεται”.

«Χωρίς κανέναν ενδοιασμό και μετά τη δολοφονία συνεχίζουν να είναι προκλητικοί. Δεν είχαν περάσει 50 μέρες που πέρασε ένα τάγμα και βεβήλωσε το σημείο της δολοφονίας του γιου μου. Υποχρέωναν τους πολίτες να πάρουν τα έντυπά τους… Περνάνε κάτω από το σπίτι με μηχανές και τα χαρακτηριστικά της Χρυσής Αυγής σαν να μας λένε “είμαστε εδώ, δεν φοβόμαστε”. Δεχόμαστε απειλητικά μηνύματα κι εμείς και οι δικηγόροι».

Διαβάστε επίσης:  Πέθανε σε ηλικία 51 ετών ο δημοσιογράφος Γιάννης Κοκκινίδης

Με αφορμή το βίντεο που ζήτησε η πολιτική αγωγή να προβληθεί στο δικαστήριο στην προηγούμενη συνεδρίαση και αναφερόμενη στη μεθοδολογία της Χρυσής Αυγής η κα Φύσσα είπε: «Δύο χρόνια δεν ασχολούμαι με τίποτα άλλο παρά μόνο με τη δολοφονία του γιου μου. Και από όλο το υλικό, από όλα τα στοιχεία, βλέπω πως τίποτα δεν γίνεται εάν δεν το πει ο αρχηγός. Δεν γίνεται αλλιώς. Είναι η ιεραρχία. Είναι η ιδεολογία, είναι όλο αυτό που ονομάζεται Χρυσή Αυγή».

Η μάρτυρας επικαλέστηκε καταγεγραμμένη τηλεφωνική συνομιλία από τη δικογραφία, στην οποία ο κατηγορούμενος Νικόλαος Αποστόλου, μιλώντας με μία γυναίκα, της αναφέρει μεταξύ άλλων για τον Ρουπακιά πως είναι «γερό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, δεν είναι κανένας τυχαίος». Στην ίδια συνομιλία, όπως είπε η μάρτυρας, ο Αποστόλου ζητά από τη γυναίκα αυτή να πάει να πει στη μάνα του να πετάξει τα όπλα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής για τον χαρακτήρα του γιου της, η μάρτυρας είπε: «Ο Παύλος εξελίχθηκε από ένας ώριμος έφηβος σ’ έναν αξιόλογο άνδρα. Ασχολούνταν με τους άστεγους και γενικά με το φιλανθρωπικό κομμάτι. Όπου μπορούσε, βοηθούσε. Ήταν ένας άνθρωπος καθαρός. Ελεύθερο πνεύμα, με πολύ ωραίες ιδέες και ιδανικά».

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ