Τελικά αλλάζει το καθεστώς των τελών κυκλοφορίας

239
ΕΝΦΙΑ, Αλεξιάδης, έξι δόσεις,

Φέτος, τελικά, παρά τις διαβεβαιώσεις, θα αλλάξει το καθεστώς καταβολής των τελών κυκλοφορίας.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να πληρώσουν όλοι, ακόμα και οι κάτοχοι υβριδικών, ηλεκτροκίνητων και πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων.

Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, προαναγγέλλοντας ότι η οριστική απόφαση αναμένεται τις επόμενες ημέρες, «ώστε τα τέλη να βγουν μέσα στον Νοέμβριο. Πάντως, μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν πληρωθεί σίγουρα», όπως είπε.

Mιλώντας στον ρ/φ σταθμό Παραπολιτικά FM, o κ. Αλεξιάδης είπε πως εξετάζεται η επιβάρυνση των μεγάλων και ακριβών οχημάτων. «Τα μεγάλα και ακριβά θα επιβαρυνθούν, τα μεσαία δεν θα έχουν καμία αλλαγή, τα μικρά και τα φθηνά θα ελαφρυνθούν.

«Είχαμε δύο επιλογές ή να επαναλάβουμε την περσινή κατάσταση και να βγουν εύκολα τα τέλη κυκλοφορίας ή να καθυστερήσουμε την έκδοση των τελών γιατί πραγματικά πνιγόμαστε αυτές τις μέρες στο υπουργείο Οικονομικών.

Διαβάστε επίσης:  AirBnB… όσοι προλάβετε! Κίνδυνος για φορολόγηση μέχρι και 100%

»Θα καθυστερήσουμε να βγάλουμε τα τέλη κυκλοφορίας τα οποία ούτως ή άλλως θα πληρωθούνε πολύ αργότερα για να μπορέσουμε να τα κάνουμε πιο δίκαια. Αυτό το σενάριο επεξεργαζόμαστε αυτή τη στιγμή δηλαδή να μεταφέρουμε φορολογικό βάρος από φθηνά και μικρά σε μεγάλα και ακριβά.

»Μου ήρθε για παράδειγμα αυτοκίνητο 1.400 κυβικά, που δεν είναι μεγάλο, αλλά που κάνει 40.000 ευρώ. Το θεωρείται δίκαιο αυτό να μην πληρώσει 1 ευρώ τέλος κυκλοφορίας; Και να πληρώνει τέλος κυκλοφορίας ένα αυτοκίνητο το οποίο μπορεί να είναι και 2.000 κυβικά, αλλά κάνει λιγότερο αυτή τη στιγμή από 3.000-4.000 ευρώ;», είπε.