Την Παρασκευή το Eurogroup και ότι προκύψει…

201

Την Παρασκευή στις 16.00 θα συναντηθούν εκτάκτως στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης για να συζητήσουν σχετικά με το τρίτο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. Εν τω μεταξύ, νέα τηλεδιάσκεψη σήμερα για το κείμενο της συμφωνίας, θα πραγματοποιήσουν τα μέλη της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Επιτροπής, όπως είπε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ανίκα Μπράικχαρτ, η οποία διευκρίνισε ότι ρυθμίστηκαν και οι τελευταίες εκκρεμότητες ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών και ως εκ τούτου οι σχετικές διαβουλεύσεις στην Αθήνα έχουν ολοκληρωθεί.

Το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας γνωστοποίησε ότι ήγειρε ερωτήματα σχετικά με τη συμφωνία στήριξης της ελληνικής οικονομίας στην οποία κατέληξαν η κυβέρνηση της Ελλάδας και οι διεθνείς πιστωτές της, σημείωσε όμως πως το Βερολίνο δεν απορρίπτει το πακέτο αυτό.

Διαβάστε επίσης:  Η παγίδα του Ζάεφ στην Ελλάδα: “Μακεδονία του Ίλιντεν”

«Διατυπώσαμε ερωτήματα. Αυτό είναι μέρος της διαδικασίας αξιολόγησης, η οποία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί», εξήγησε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, προσθέτοντας ότι τα ερωτήματα πρόκειται να τεθούν στο τραπέζι στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης μεθαύριο Παρασκευή.

Ο ίδιος εκπρόσωπος χαρακτήρισε «λαθεμένα» τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η γερμανική κυβέρνηση απέρριψε το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε ανάμεσα στην Ελλάδα και τους διεθνείς πιστωτές της.

Νωρίτερα, το πρακτορείο Ρόιτερς μετέδωσε επικαλούμενο έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας πως το Βερολίνο θεωρεί ότι η συμφωνία «δεν είναι εντελώς σαφής σε ό,τι αφορά την κατεύθυνση των πολιτικών».

Στο δισέλιδο έγγραφο με τίτλο «Προκαταρκτικός έλεγχος του Μνημονίου», που εστάλη σε αξιωματούχους στις Βρυξέλλες σήμερα, το υπουργείο Οικονομικών κρίνει τα σχέδια για μεταρρυθμίσεις που αφορούν τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και τις ιδιωτικοποιήσεις «μη συμμορφούμενα ακόμη».