Την Τετάρτη ανοίγουν τα τέσσερα Hotspots, εκτός από το κέντρο στην Κω

128
Τετάρτη, θα ανοίξουν, τα τέσσερα Hotspots, καθυστερεί,στην Κω,

Το hotspot στην Κω θα καθυστερήσει να ανοίξει μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής. Ενώ έτοιμο είναι το Hot Spot στη Χίο.

Η Ελλάδα υποσχέθηκε στην ΕΕ ότι «θα ανοίξει επίσημα την Τετάρτη τα τέσσερα από τα πέντε κέντρα καταγραφής προσφύγων», λίγο πριν την Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής η οποία θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το άνοιγμα των Hotspots, είχε αρχικά προγραμματιστεί για το περασμένο φθινόπωρο και είχε διαδοχικά αναβληθεί μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.

Ανοίγουν τα hotspots στο νησί της Λέσβου, στη Χίο, στη Σάμο και στη Λέρο

Τα Ηotspots θα ανοίξουν επισήμως στο νησί της Λέσβου, στη Χίο, στη Σάμο και στη Λέρο, απέναντι από τις τουρκικές ακτές, εκεί όπου καταφθάνουν οι μετανάστες, ερχόμενοι από τα τουρκικά παράλια.

Διαβάστε επίσης:  Μην κουράζεστε: Αυτό είναι το απίθανο μαθηματικό κόλπο για να κερδίσετε το Τζόκερ!

Το τελευταίο από τα κέντρα που η Ελλάδα έχει δεσμευτεί να ανοίξει θα βρίσκεται στην Κω, και θα συσταθεί αργότερα σύμφωνα με την ίδια πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου, καθώς η κατασκευή του έχει καθυστερήσει μετά από την αντίθεση του Δημαρχείου και των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι αυτά θα αποτελέσουν απειλή για την τοπική τουριστική βιομηχανία.

Ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, την Τρίτη το πρωί θα δώσει συνέντευξη Τύπου όπου θα προβεί σε απολογισμό σχετικά με την πρόοδο λειτουργίας των hotspots.