Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021
9.2 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 2 Μαρτίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1913... Ο ελληνικός στρατός, υπό την προστασία του θωρηκτού "Σπέτσαι", απελευθερώνει τη Σάμο.

Τις 600 μονάδες προσέγγισε το Χρηματιστήριο Αθηνών

Τον στόχο των 600 μονάδων επαναπροσέγγισε το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να εμφανίζονται αισιόδοξοι για την έκβαση των πολύμηνων διαπραγματεύσεων μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στο +1,10% και τις 590,05 μονάδες, με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης να καταγράφει άνοδο κατά 0,69% στις 162,59 μονάδες.

Ο τζίρος κινήθηκε σε αυξημένα επίπεδα – και συγκεκριμένα στα 90,15 εκατ. ευρώ.

Από το σύνολο των μετοχών, 66 ενισχύθηκαν, 25 υποχώρησαν και 11 διατηρήθηκαν αμετάβλητες.

Ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε σημαντική άνοδο κατά 3,02% στις 35,47 μονάδες, καθώς η Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ παρέμεινε αμετάβλητη, ενώ η Εθνική Τράπεζα ΕΤΕ+4,23% ενισχύθηκε κατά 3,85%, η Eurobank κατά 3,78% και η Alpha Bank ΑΛΦΑ+3,14% κατά 3,14%.

Στο ταμπλό, οι μετοχές των ΟΛΠ ΟΛΠ+2,77% και Folli-Follie εμφάνισαν κέρδη της τάξης του 5% ενώ κοντά στο 3% διαμορφώθηκε η άνοδος για Motor Oil και Μυτιληναίο. Παράλληλα, η μετοχή της Lamda Development ΛΑΜΔΑ+2,65% ενισχύθηκε κατά 2,65%, του ΟΛΠ κατά 2,77% και της ΔΕΗ ΔΕΗ+2,73% κατά 2,73%.

Την ίδια ώρα, με στόχο την άμβλυνση των διαφορών μεταξύ Αθήνας και θεσμών, θα συνεδριάσει το απόγευμα το EuroWorking Group, η έκβαση του οποίου αναμένεται να καθορίσει εν πολλοίς την τύχη του Eurogroup της 9ης Μαΐου. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης. Στη συνεδρίαση, θα συμμετέχουν και αξιωματούχοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Επί τάπητος θα τεθεί κυρίως, η αρχιτεκτονική και η νομική μορφή των προληπτικών μέτρων, ύψους 3,6 δισ. ευρώ. Τις επόμενες ημέρες, οι επικεφαλής των κλιμακίων αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα προκειμένου να συνεχιστούν οι δια ζώσης διαπραγματεύσεις, με στόχο το κλείσιμο της αξιολόγησης και την εκταμίευση των 5,7 δισ. ευρώ.

Στο μεταξύ, μείωση εμφάνισαν τον Μάρτιο του 2016 τα επιτόκια νέων και υφιστάμενων δανείων προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας. Πιο αναλυτικά, το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων δανείων μειώθηκε κατά 26 μονάδες βάσης έναντι του προηγούμενου μήνα και διαμορφώθηκε στο 4,65%. Όσον αφορά τα υφιστάμενα δάνεια, το μέσο επιτόκιο δανείων μειώθηκε κατά 4 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 4,97%.

Το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στο 0,48%, ενώ το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των υφιστάμενων καταθέσεων (συμπεριλαμβανομένων των καταθέσεων μίας ημέρας) παρουσίασε μείωση κατά 3 μονάδες βάσης έναντι του προηγούμενου μήνα και διαμορφώθηκε στο 0,48%.

Όσον αφορά το ασφαλιστικό, η κατ’ άρθρον συζήτηση του νομοσχεδίου θα συνεχιστεί αύριο στις 11.00 το πρωί, ενώ την Παρασκευή 6 Μαΐου στις 11.00 το πρωί θα ακολουθήσει η δεύτερη ανάγνωση του επίμαχου νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου αναμένεται να συνεχιστεί σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους εξαιτίας των σαρωτικών αλλαγών που επιφέρει η πρόταση της κυβέρνησης στο σύνολο του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Ήδη, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει 48ωρη γενική πανελλαδική απεργία όταν το ν/σχ εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια.

Παράλληλα, στα 33,9 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν στο α’ τρίμηνο του 2016, τα καθαρά κέρδη του Ομίλου ΟΤΕ, ΟΤΕ-2,13% με τα έσοδα στη σταθερή τηλεφωνία να εμφανίζουν αύξηση της τάξης του 1,7%. Ο κύκλος εργασιών παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος στα 928,5 εκατ. ευρώ έναντι 940,8 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015. Τα αποτελέσματα EBITDA διαμορφώθηκαν σε κέρδη 305,4 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 4,6%, ενώ το προσαρμοσμένο περιθώριο EBITDA ανήλθε στο 33,3%.

Τα καθαρά κέρδη ανά μετοχή υποχώρησαν στα 0,0694 ευρώ έναντι 0,0827 ευρώ το α’ τρίμηνο του 2015. Παράλληλα, τα ταμειακά διαθέσιμα του Ομίλου ενισχύθηκαν σημαντικά κατά 27,9%, στα 1,336 δισ. ευρώ, ενώ ο καθαρός δανεισμός συρρικνώθηκε κατά 24,9% στα 853,2 εκατ. ευρώ.

Τέλος, χιλιάδες φορολογούμενοι που δεν εργάστηκαν ως μισθωτοί κατά τη διάρκεια του 2015 έχουν τη δυνατότητα να φορολογηθούν για τα εισοδήματα του προηγούμενου έτους με την κλίμακα φόρου των μισθωτών και των συνταξιούχων, στην οποία ισχύει αφορολόγητο όριο 9.545 ευρώ. Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία (παράγραφος 1 και περίπτωση β’ της παραγράφου 2 του άρθρου 12 του ν. 4172/2013):

Το ακαθάριστο εισόδημα από μισθωτή εργασία και συντάξεις περιλαμβάνει τα πάσης φύσεως εισοδήματα σε χρήμα ή σε είδος που αποκτώνται στο πλαίσιο υφιστάμενης, παρελθούσας ή μελλοντικής εργασιακής σχέσης.
Εργασιακή σχέση υφίσταται, μεταξύ των άλλων, και όταν ένα φυσικό πρόσωπο παρέχει υπηρεσίες βάσει σύμβασης, προφορικής ή έγγραφης, με την οποία το φυσικό πρόσωπο αποκτά σχέση εξαρτημένης εργασίας με άλλο πρόσωπο, το οποίο έχει το δικαίωμα να ορίζει και να ελέγχει τον τρόπο, τον χρόνο και τον τόπο εκτέλεσης των υπηρεσιών.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Επίδομα 534 ευρώ: Ποιοι πρέπει να υποβάλουν δήλωση έως την Παρασκευή

Αναδρομικά κληρονόμων: Πότε πληρώνονται

Έως σήμερα Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου θα πρέπει να υποβάλουν οι κληρονόμοι θανόντων συνταξιούχων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ τα απαιτούμενα έγγραφα για την καταβολή...
Νέα παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας

Νέα παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας

Παράταση μέχρι την Δευτέρα 1 Μαρτίου για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών.  Πρόστιμα τελών κυκλοφορίας που καταβλήθηκαν θα επιστραφούν ως...
ΥΠ.ΟΙΚ.: Ανησυχία για την υστέρηση εσόδων του Ιανουαρίου

ΥΠ.ΟΙΚ.: Ανησυχία για την υστέρηση εσόδων του Ιανουαρίου

Λίγες ημέρες μετά τη δημοσίευση των εισπρακτικών στόχων της ΑΑΔΕ για το 2021, έρχονται στην επιφάνεια τα αναλυτικά στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού για τον...
Επίδομα παιδιού: 105.661 αιτήσεις μέσα σε ένα 24ωρο

Επίδομα παιδιού: 105.661 αιτήσεις μέσα σε ένα 24ωρο

Τις 105.661 έφθασαν οι αιτήσεις για το επίδομα παιδιού μέσα σε περίπου ένα 24ωρο. Από αυτές, έχουν εγκριθεί μέχρι στιγμής 80.000 με συνολική δαπάνη της...
Φορολοταρία Ιανουαρίου 2021: Δείτε αν κερδίσατε τα 1.000 ευρώ

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2021: Δείτε αν κερδίσατε τα 1.000 ευρώ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων η 49η φορολοταρία του υπουργείου Οικονομικών για τις συναλλαγές  του Ιανουαρίου 2021 με κάρτες και άλλες μορφές ηλεκτρονικών συναλλαγών. Οι φορολογούμενοι μπορούν...
"ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ": Έως τις 31 Μαρτίου παρατείνεται η κάλυψη των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών

“ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ”: Έως τις 31 Μαρτίου παρατείνεται η κάλυψη των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών

Έως τις 31 Μαρτίου παρατείνεται η κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό, του συνόλου των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών για τις επιχειρήσεις, οι οποίες εντάσσονται στον...
ΕΝΦΙΑ, 5 δόσεις,

Έρχονται ανατροπές στις αντικειμενικές αξίες και τον ΕΝΦΙΑ – Οι μεγάλοι «χαμένοι» και οι...

Ανατροπές από φέτος στον ΕΝΦΙΑ, εάν και εφόσον η Αθήνα καταφέρει να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα που έθεσαν οι Βρυξέλλες για αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών...

Βρείτε μας

7,772ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
935ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 2 Μαρτίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1913... Ο ελληνικός στρατός, υπό την προστασία του θωρηκτού "Σπέτσαι", απελευθερώνει τη Σάμο.

Γαλλία: Ο Νικολά Σαρκοζί καταδικάστηκε αλλά δεν θα οδηγηθεί στη φυλακή

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί καταδικάστηκε σήμερα σε φυλάκιση τριών ετών –το...

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: 9 Τρόποι Φροντίδας μιας Σχέσης

Όλοι συμφωνούμε ότι μία σχέση δεν είναι δεδομένη, αλλά συνήθως με το πέρασμα του...

ΕΡΓΑΝΗ: Κάτω από 500 ευρώ ένας στους πέντε – Λιγότερα από 800 ευρώ σχεδόν ένας στους δύο

Συμπίεση μισθών, ισχυρές πιέσεις στους κλάδους με το υψηλότερο ποσοστό απασχόλησης και εξαιρετικά περιορισμένη...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή