Τι δεν μας είπαν στο ντιμπέιτ και μας περιμένει μετά τις εκλογές!

386

Το ντιμπέιτ της Τετάρτης τελικά δεν βοήθησε τους ψηφοφόρους να μάθουν τίποτα περισσότερο από όσα ήξεραν. Αν και τα θέματα που θα έπρεπε να θιγούν είναι πολλά, κάποια είναι αυτά που έχουν ιδιαίτερη σημασία για όλους εμάς και αφορούν την καθημερινή μας ζωή.

Κομβικό σημείο αναφοράς είναι το γεγονός ότι αμέσως μετά τις εκλογές μέσα στον Οκτώβριο, όποιος και να είναι στην κυβέρνηση θα πρέπει να καταθέσει συμπληρωματικό προϋπολογισμό. Αυτό το γνωρίζουν όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων και ιδιαίτερα το γεγονός ότι υπάρχει δέσμευση να ληφθούν νέα μέτρα εάν χρειαστεί…

Είναι ίσως το ποιο καυτό ζήτημα στο οποίο θα έπρεπε να απαντήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί. Να μάθουμε και εμείς τι προτίθενται να κάνουν. Ωστόσο αυτό το θέμα, όπως και πολλά άλλα δεν θίχτηκαν.

Αυτοί γνωρίζουν ότι θα υπάρξει νέο ασφαλιστικό, θα κοπούν κι άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις και πολλά άλλα. Γιατί γνωρίζουν ότι στις 21 Σεπτεμβρίου, δηλαδή την επόμενη των εκλογών, έρχεται στην Αθήνα ο Ολλανδός Κομισάριος Μάαρτεν Φερβέι, ως επικεφαλής της νέας Task Force.

Διαβάστε επίσης:  Ειρωνική δήλωση Καρανίκα προς την Αρβελέρ για την Αγιά Σοφιά

Τι θα κάνει λοιπόν αυτός στην Ελλάδα; Το ερώτημα είναι τι δεν θα κάνει;
Γιατί όπως λέγεται, δεν θα έχει απλά συμβουλευτικό ρόλο, όπως αυτόν που είχε ο Ράϊχενμπαχ, αλλά θα είναι ο απόλυτος διατάκτης όλων των νόμων της Βουλής και των ενεργειών της ελληνικής κυβέρνησης. Τίποτα δεν θα γίνεται στο ελληνικό κράτος χωρίς τη δική του έγκριση.

Για αυτά θα έπρεπε να ερωτηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί για να καταλάβει ο Ελληνικός λαός τι θα αντιμετωπίσει, μετά τις εκλογές, ανεξαρτήτως ποιος θα είναι πρωθυπουργός και ποια κόμματα θα είναι στην κυβέρνηση!

Δ.Τ.