Τι είδαν οι δανειστές και …έκοψαν το “παράλληλο πρόγραμμα”- Τα κρυφά ρουσφέτια

725
Δραγασάκης, μήνυμα, σταθερότητας, Eurogroup,

Προσλήψεις χωρίς ΑΣΕΠ, επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού και ακοστολόγητες παρεμβάσεις διαπίστωσαν οι δανειστές σε μία σειρά άρθρα του παράλληλου προγράμματος της κυβέρνησης, το οποίο αποσύρθυκε άρον- άρον από τη Βουλή.

Οι δανειστές ανακάλυψαν τις κρυφές προσλήψεις πίσω από την διάταξη του άρθρου 7 για την δημιουργία Κέντρων Κοινότητας στους ΟΤΑ που θα αναλάβουν την ενημέρωση και τον συντονισμό της παρεχόμενης βοήθειας προς τις ευπαθείς ομάδες ,αλλά και στην απελευθέρωση των προσλήψεων στους ανταποδοτικούς τομείς των ΟΤΑ (καθαριότητα και ύδρευση).

Ενώ, οι προσλήψεις ανέργων μέσω προγραμμάτων απασχόλησης σε δήμους και περιφέρειες που προβλέπονται στο πρώτο άρθρο του νόμου από το οποίο απουσιάζει πλήρως η συμμετοχή του ΑΣΕΠ προβλημάτισε το κουαρτέτο. Προσλήψεις χωρίς την παρουσία του ΑΣΕΠ βλέπουν οι δανειστές και πίσω από την πρόσληψη εκτάκτων και ωρομισθίων εκπαιδευτικών στα σχολικά κέντρα αντισταθμιστικής εκπαίδευσης που πρόκειται να δημιουργηθούν.

Παράλληλα, οι Βρυξέλλες βλέπουν «εξυπηρετήσεις» συντεχνιών πίσω από τις διατάξεις του άρθρου 14 για την επιβολή εξάωρου ωραρίου αντί του σημερινού 8ωρου στους κρατικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, ενώ στο άρθρο 9 » αντιδρούν στην πρόβλεψη για ανάθεση από το κράτος σε ΝΠΙΔ και μη κερδοσκοπικές εταιρείες της λειτουργίας των χώρων φιλοξενίας των προσφύγων.

Διαβάστε επίσης:  Μητσοτάκης: Τελειώνετε με τους Ρουβίκωνες – Κάψατε την Αθήνα το 2008

Την αντίθεσή τους εξάλλου εκφράζουν για την παραίτηση των ΟΤΑ από τα ένδικα μέσα για εργαζόμενους που μετά από συνεχείς συμβάσεις έχουν απευθυνθεί στην δικαιοσύνη ζητώντας την μονιμοποίηση τους,

Η ρύθμιση στο άρθρο 12 που προβλέπει την άρση του αξιόποινου των πράξεων, την παύση των πειθαρχικών ευθυνών και τον μη καταλογισμό σε δημάρχους που δεν ασκούν ένδικα μέσα κατά των υπαλλήλων που ζητούν να μονιμοποιηθούν μετά από συνεχείς συμβάσεις ορισμένου χρόνου, επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό με εκατομμύρια ευρώ από την πρόσληψη των συμβασιούχων, σύμφωνα με τους δανειστές.